• 5 din 100 de femei suferă de bulimie.
  • Jumătate dintre fetele de 11-13 ani se consideră grase.
  • Anorexia este a 3-a cea mai comună boală cronică printre adolescenți.
  • 95% dintre cei care au o boală de alimentație au între 12 și 25 de ani.

Tulburările de alimentație afectează în egală măsură fizicul și psihicul… mai ales într-o lume atât de fake promovată pe rețelele sociale.

5% din populație suferă de o tulburare de alimentație, bulimie, mâncat compulsiv, anorexie, iar grav este că problemele încep de la 12 ani. 95% dintre cei care au o boală de alimentație au între 12 și 25 de ani. Anorexia e a 3-a cea mai comună boală cronică printre adolescenți.

„Cei care ajung să aibă aceste tulburări de alimentație au probleme emoționale și psihologice, au tot felul de gânduri disfuncționale, de convingeri limitative, se confruntă cu un distres psihoemoțional puternic cauzat de diverse posibile cauze“, spune Bianca Pescaru, psiholog.

„Este o problemă de sănătate foarte serioasă și de referă în mod evident la modificări ale frecvenței, cantității ale obiceiurilor alimentare în general față de un normal. Tulburarea de alimentație se concretizează prin faptul că duce la alte probleme de sănătate sau probleme psihice, probleme de personalitate, probleme de comportament“, explică Cristian Mărgărit, nutriționist.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Eu m-am confruntat cu un astfel de episod în urmă cu un an de zile și pentru mine tulburările de alimentație erau foarte multe interioare. Îmi creau anxietate, depresie, aveam o stimă de sine scăzută. Nu aveam poftă de mâncare, nu voiam să văd mâncare, alteori mâncam compulsiv din cauza nervilor sau a stresului“, povestește Ioana Sărescu, studentă.