• Consumul de ciocolată neagră poate reduce riscul de hipertensiune.
  • Studiul a comparat ciocolata neagră în cazul a 12 boli cardiovasculare.
  • Se observă o legătură între ciocolata neagră și riscul redus de tromboembolism venos.


Ciocolata neagră este un aliment plin de nutrienți și antioxidanți, iar un nou studiu dezvăluie beneficiile pentru inimă. Cercetătorii au descoperit acum o legătură interesantă între consumul de ciocolată neagră și riscul redus de hipertensiune arterială esențială și tromboembolism venos.

Ce a descoperit studiul despre ciocolata neagră?

Într-un studiu recent publicat în Nature Scientific Reports, cercetătorii au analizat modul în care consumul de ciocolată neagră ar putea afecta riscul apariției a 12 boli cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arterială esențială, boli coronariene, insuficiență cardiacă și altele. Studiul făcut pe baza unor statistici publice a constatat că consumul de ciocolată neagră este asociat cu un risc redus de hipertensiune esențială și o asociere sugerativă cu un risc redus de tromboembolism venos. Ambele afecțiuni sunt grave. Hipertensiunea arterială poate duce la deteriorarea vaselor de sânge și poate crește riscul de accident vascular cerebral, atac de cord, pierderea vederii, anevrism cerebral, demență și insuficiență cardiacă. Iar tromboembolismul venos, pe de altă parte, este o afecțiune medicală gravă care provoacă cheaguri de sânge în vene, care pot duce la invaliditate și deces.

Cum influențează ciocolata neagră sănătatea cardiovasculară?

Ciocolata neagra este bogata in substanțe precum flavanoli, metilxantine și cofeina, flavanolii fiind principalul motiv pentru beneficiile sale cardiovasculare”, au scris cercetătorii. Ciocolata neagră conține 50-90% substanțe solide de cacao în comparație cu ciocolata cu lapte, care conține aproximativ 10-50% substanțe solide de cacao. Este bogata în fier, magneziu, cupru, zinc și flavanoli. Studiul oferă dovezi pentru o cauzalitate între consumul de ciocolată neagră și un risc redus de hipertensiune arterială esențială.
Cu toate acestea, studiul a avut anumite limitări. Datele de expunere privind dimensiunea eșantionului au fost mici, iar cercetătorii au folosit date de la la generațiile anterioare de europeni. De aceea, experții avertizează că pacienții nu ar trebui să se bazeze pe ciocolata neagra ca singura modalitate de a preveni hipertensiunea esențială.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și