Cîțu, despre modificarea restricțiilor: „Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați”. Ce beneficii au persoanele vaccinate

  • Florin Cîțu anunță o serie de modificări la hotărârea de Guvern anunțată săptămâna trecută, modificări ce vor fi discutate în ședința de Guvern de joi, 23 septembrie 2021.
  • Florin Cîțu: „Nu închidem economia”.
  • Premierul României spune că nu va mai fi aplicată testarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.
  • Magazinele nu se mai închid la ora 18:00, acolo unde incidența depășește 4 la mie. Măsura se va aplica dacă incidența atinge borna de 6 la mie.
  • În zonele în care se impune carantina de noapte, persoanele care au certificat de vaccinare pot ieși din casă.

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că nu va mai fi aplicată testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, aceasta fiind una dintre modificările aduse la hotărârea de săptămâna trecută, modificare ce va fi discutată în ședința de Guvern din cursul zilei de joi, 23 septembrie 2021.

O altă modificare presupune că persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, iar magazinele rămân deschise și după ora 18:00, acolo unde incidența depășește 4 la mie.

Florin Cîțu: „Nu închidem economia”

Premierul României a spus că economia nu va avea de suferi datorită certificatului verde care „permite accesul la activități care rămân deschise în condiții de siguranță”.

Testarea copiilor între 6 și 12 ani nu se va mai aplica

„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat Cîțu.

Schimbările aduse hotărârii anunțate săptămâna trecută

  • Actuala formă a hotărârii de Guvern presupune testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, care nu pot fi vaccinați anti-COVID, pentru a avea acces la restaurante, spectacole sau alte activități.
  • Dacă aceasta se modifică, copiii cu vârste între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați.
  • Magazinele nu se vor mai închide după ora 18:00 în localitățile în care incidența depășește 4 la mie, borna mutându-se la incidența de 6 la mie;
  • În zonele în care se impune carantina pe timp de noapte, cei care au certificat de vaccinare pot ieși din casă.

„Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea”, a spus Florin Cîțu.