• Florin Cîțu anunță o serie de modificări la hotărârea de Guvern anunțată săptămâna trecută, modificări ce vor fi discutate în ședința de Guvern de joi, 23 septembrie 2021.
  • Florin Cîțu: „Nu închidem economia”.
  • Premierul României spune că nu va mai fi aplicată testarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.
  • Magazinele nu se mai închid la ora 18:00, acolo unde incidența depășește 4 la mie. Măsura se va aplica dacă incidența atinge borna de 6 la mie.
  • În zonele în care se impune carantina de noapte, persoanele care au certificat de vaccinare pot ieși din casă.

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că nu va mai fi aplicată testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, aceasta fiind una dintre modificările aduse la hotărârea de săptămâna trecută, modificare ce va fi discutată în ședința de Guvern din cursul zilei de joi, 23 septembrie 2021.

O altă modificare presupune că persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, iar magazinele rămân deschise și după ora 18:00, acolo unde incidența depășește 4 la mie.

Florin Cîțu: „Nu închidem economia”

Premierul României a spus că economia nu va avea de suferi datorită certificatului verde care „permite accesul la activități care rămân deschise în condiții de siguranță”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Testarea copiilor între 6 și 12 ani nu se va mai aplica

„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat Cîțu.

Schimbările aduse hotărârii anunțate săptămâna trecută

  • Actuala formă a hotărârii de Guvern presupune testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, care nu pot fi vaccinați anti-COVID, pentru a avea acces la restaurante, spectacole sau alte activități.
  • Dacă aceasta se modifică, copiii cu vârste între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați.
  • Magazinele nu se vor mai închide după ora 18:00 în localitățile în care incidența depășește 4 la mie, borna mutându-se la incidența de 6 la mie;
  • În zonele în care se impune carantina pe timp de noapte, cei care au certificat de vaccinare pot ieși din casă.

„Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea”, a spus Florin Cîțu.