• Preşedintele PALMED spune că clinicile private vor să ajute la vaccinare
  • În etapa a treia, vaccinurile s-ar putea face și în centre Drive-Thru
  • Clinicile private au infrastructura necesară și pot vaccina sute de pacienți pe zi

Mihail Pautov este medic și coordonatorul unui program privat de testare PCR. A devenit cunoscut de pe Instagram, unde dă sfaturi pe înțelesul tuturor celor peste 130.000 de urmăritori.

Este printre sutele de medici din sistemul privat care spun că
și clinicile lor pot ajuta în campania de vaccinare. Personal au, aparatura e modernă și ei așteaptă doar un semn. Doar că ministerul i-a refuzat deocamdată. Pautov are în grijă două centre mobile de testare și mereu îi bate câte cineva la ușă să îl întrebe când se va face și vaccinul în astfel de centre.

Mihail Pautov, medic coordonator Complet Medical: „Am trimis Ministerului Sănătății disponibilitatea noastră de a ne pune cel puțin una din camerele de recoltare la dispoziția lor pentru pentru faza a treia de vaccinare, când se va face inclusiv în centre Drive-Thru. Avem toată infrastructura pentru a demara un astfel de program.”

Dana e o tânără care s-a testat la un centru Drive-Thru. Este a două oară când o face. Abia așteaptă vaccinul, așa că ar bucura-o dacă s-ar găsi peste tot.

Dana, pacientă: „Da, m-aș vaccina pentru siguranța mea, a rudelor, a persoanelor iubite. În funcție de rapiditatea cu care aș avea acces la vaccin. Dacă s-ar putea face mai repede la privat, aș alege privat.”

Pacient: „Pentru sănătatea mea, a familiei. Vreau să revin la muncă. Sunt toate motivele din lume pentru un vaccin. Nu aș avea nimic împotrivă. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu voi aștepta nouă luni de zile să îl fac dacă o să apară la privat.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Însă există și sceptici. 36% dintre români nu sunt convinși de eficiența vaccinului.

Pentru aceștia, medicul Mihail are explicații. Efectele adverse ca febra, durerea de cap sau musculară sunt de bine.

Mihail Pautov, medic coordonator Complet Medical: „Aceste efecte sunt antrenorii corpului tău împotriva unul potențial virus SARS-CoV-2. Prin acele efecte ești sigur că corpul tău face imunitate.”