• România este pe locul 6 în lume şi pe locul 2 în Europa la decesele înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi seara CNCAV.
  • Decesele la pacienţi cu noul coronavirus din România înregistrate marţi reprezintă 5% din totalul celor raportate în lume.

„Când vom înţelege cu toţii că situaţia este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 6 în lume şi pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore”, a anunţat CNCAV pe pagina de Facebook RoVaccinare.

Potrivit sursei citate, în România sunt peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori, iar peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI şi luptă împreună cu medicii pentru vieţile lor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%”, au transmis reprezentanţii CNCAV.

Conform acestora, în România au fost raportate marţi de 2,65 de ori mai multe decese decât media europeană şi de 6,34 de ori mai multe deecese decât media în lume.

De asemenea, au fost raportate în România de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană şi de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume.

În ceea ce priveşte acoperirea vaccinală, raportată la întreaga populaţie, nu doar la populaţia eligibilă, în Europa aceasta este de 52% cu schema completă şi încă 4,5% cu prima doză, iar în lume procentele ajung la 33, respectiv 12. În acelaşi timp, în România, acoperirea vaccinală este de 28% cu schemă completă şi încă 1% cu prima doză.

„Haideţi să ne ajutăm între noi! Haideţi să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideţi să nu blocăm spitalele! Haideţi să avem grijă de noi şi de cei de lângă noi! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”, au mai transmis reprezentanţii CNCAV.