• Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat vineri o serie de modificări privitoare la aplicarea carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.
  • Acestea sunt valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022.

Modificările vizează introducerea testului RT-PCR pentru exceptarea de la măsura carantinei a elevilor/studenţilor, cetăţenilor români sau cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în afara României care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum şi însoţitorii acestora în situaţia în care sunt minori.

De asemenea, exceptarea de la măsura carantinei se face şi în cazul angajaţilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională care se întorc în România de la activităţi desfăşurate în interes profesional în afara ţării dacă sunt vaccinaţi ori au trecut prin boală.

CNSU a actualizat şi lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Astfel, în zona roşie au intrat Finlanda şi Liban, iar în zona galbenă au ajuns Armenia, Dominica, Maldive şi Singapore, din zona roşie, în urma scăderii incidenţei. În zona verde au intrat România, Chile şi Noua Caledonie, a mai stabilit CNSU.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD