• Sistemul imunitar produce în mod natural anticorpi atunci când întâlnește un virus pentru a scăpa de el.
  • Grupul farmaceutic american Eli Lilly a raportat din nou rezultate pozitive.
  • La sfârșitul lunii ianuarie, compania a raportat deja că combinația celor doi anticorpi, bamlanivimab și etesevimab.
  • Acest tratament a fost autorizat de urgență în Statele Unite de la începutul lunii februarie.

Grupul farmaceutic american Eli Lilly a raportat din nou rezultate pozitive miercuri pentru un tratament împotriva Covid-19 care combină doi anticorpi sintetici, care au redus spitalizările și decesele cu 87%, conform testelor efectuate de companie.

Sistemul imunitar produce în mod natural anticorpi atunci când întâlnește un virus pentru a scăpa de el. Dar creșterea numărului acestora la persoanele fragile ajută sistemul lor imunitar să lupte împotriva virusului.

La sfârșitul lunii ianuarie, compania a raportat deja că combinația celor doi anticorpi, bamlanivimab și etesevimab, a redus riscul de spitalizare și deces cu 70%. Doza a fost apoi de 2,8 grame fiecare. De această dată, bamlanivimab a fost dozat la 700 mg și etesevimab la 1,4 grame. Studiul clinic a fost efectuat pe 769 de persoane cu vârsta peste 12 ani, testate pozitiv pentru Covid-19 și care au prezentat factori de risc, ceea ce le face mai susceptibile de a fi afectate de forme severe de Covid-19.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dintre aceștia, 511 au primit tratamentul, iar 258 au primit un placebo. Dintre cei tratați cu combinația de anticorpi, 4 persoane au fost spitalizate și niciunul nu a murit.

În grupul placebo, 11 persoane au fost spitalizate și 4 persoane au murit din cauza Covid-19. Acest tratament a fost autorizat de urgență în Statele Unite de la începutul lunii februarie (în concentrația de 700 mg de bamlanivimab și 1,4 grame de etesevimab), pentru persoanele cu risc, fie din cauza vârstei lor, fie din istoricul medical.

Un prim tratament de la aceeași companie, acesta bazat doar pe bamlanivimab, fusese autorizat la începutul lunii noiembrie în țară. El este autorizat și în Franța.

Donald Trump primise anticorpi sintetici

În cele din urmă, un alt cocktail de anticorpi, de la compania Regeneron, este de asemenea urgent autorizat în Statele Unite pentru persoanele cu Covid-19 și cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii.

El folosește anticorpi numiți imdevimab și casirivimab. Președintele Donald Trump a primit acest ultim tratament la începutul lunii octombrie. Acești anticorpi sintetici, administrați intravenos, sunt o versiune de laborator a apărării corpului uman.