Combinație pentru un singur vaccin. Pfizer și BioNTech au ajuns în faza testelor pentru vaccinul împotriva COVID-19

BioNTech şi Pfizer sunt mai aproape ca oricând să combată gripa și COVID-19 simultan, după ce au trecut cu succes și de a două etapă a unui vaccin combinat. El poate atenua impactul celor două boli respiratorii printr-o singură injecție și ar putea simplifica vaccinarea pentru medici, pacienţi – dar şi pentru sistemele de sănătate din lumea întreagă.

BioNTech spune că va trebui să deprecieze valoarea stocurilor de vaccinuri anti-COVID-19 cu 900 de milioane de euro pentru că a scăzut cererea.

La noi, a apărut si raportul Curții de Conturi – pe gestionarea resurselor de medicamente în perioada pandemiei. Concluzia? N-am gestionat-o deloc bine. Ministerul Sănătăţii s-a preocupat constant de asigurarea resurselor necesare, dar n-am acționat la timp. Am ajuns să distrugem milioane de doze de vaccin, a căror valoare depășește 100 de milioane de euro.

BioNTEech va trebui să deprecieze valoare stocurilor

În 2020, BioNTech şi Pfizer au putut să creeze rapid şi cu succes primul vaccin anti-COVID-19 aprobat la nivel mondial, care a generat venituri de miliarde de dolari pentru cele două companii. BioNTech a anunţat recent că va trebui să deprecieze valoarea stocurilor sale de vaccinuri anti-COVID-19 cu 900 de milioane de euro din cauza scăderii cererii pentru acest produs.

Curtea de Conturi a României a realizat auditul „Gestionarea resurselor de medicamente în perioada pandemiei”, iar concluzia specialiştilor a fost că Ministerul Sănătăţii s-a preocupat constant de asigurarea resurselor necesare, însă unele acţiuni au fost întreprinse cu întârziere, ceea ce a avut efect asupra pacienţilor şi spitalelor.

Citește și:

Exit mobile version