• Compania farmaceutică franceză Sanofi este cercetată pentru acuzații de omor în Franța.
  • Acuzațiile vin în urma deceselor a patru bebeluși.
  • Mamele acestora ar fi luat un medicament anti-epileptic care conține valproat.

S-a constatat că un medicament anti-epileptic, comercializat în Franța sub denumirea de Depakine, prezintă un risc ridicat de apariție a unor malformații la naștere, dacă sunt luate de femei însărcinate, scrie BBC.

Compania este deja urmărită penal în Franța pentru furnizarea de informații înșelătoare despre medicamente. Valproatul este prescris la scară largă în întreaga lume sub diferite denumiri pentru a combate epilepsia și alte forme de criză.

Sanofi neagă acuzațiile și spune că a avertizat asupra potențialelor riscuri în urmă cu mai mult timp în urmă. Se știe de mulți ani că medicamentul nu trebuie administrat femeilor însărcinate, din cauza riscului ridicat de malformații congenitale sau autism la bebelușii lor. Totuși, reclamanții spun că aceste informații nu au fost niciodată comunicate în mod adecvat și că, în consecință, mii de copii s-au născut cu probleme fizice sau psihologice.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Reprezentanții familiilor au numit decizia judecătorului de a lansa o anchetă oficială „o mare victorie“. Nu este clar dacă ancheta va conduce la un proces, în timp ce Sanofi spune că va contesta acuzațiile în fiecare etapă, deoarece spune că și-a respectat datoria de a informa.