Ponderea cea mai mare din numărul de persoane care au înregistrat un rezultat pozitiv la COVID în ultimele două săptămâni este dată de cei care s-au întors din concediu sau weekend-uri prelungite.

MedLife a decis ca în pragul valului 4 al pandemiei să facă săptămânal teste RT-PCR tuturor angajaţilor săi din unităţile medicale.

Astfel, din septembrie, întregul personal medical şi auxiliar din toate unităţile MedLife din ţară este testat PCR o dată pe săptâmână. În plus, pentru a proteja categoriile vulnerabile de pacienţi, angajaţii care intră frecvent în contact cu bolnavii cronici vor fi testaţi de două ori pe săptămână.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

„Rezultatele evaluării cu privire la testele RT-PCR efectuate de la începutul lunii septembrie în toate unităţile noastre, coroborate cu datele colectate în urma triajului din fiecare unitate, arată o creştere abruptă a numărului de persoane care s-au pozitivat.

Cu privire la această tendinţă s-au evidenţiat două aspecte demne de menţionat: una este legată de faptul că un număr mare dintre cei pozitivi este dat de persoane întoarse din concediu sau din weekend-uri prelungite, iar cel de la doilea aspect este legat de contagiozitatea mai ridicată a tulpinii Delta.

Am identificat clastere de persoane care au declarat că au fost în contact cu o persoană pozitivă timp de câteva minute şi ca urmare s-au infectat. De altfel, în conformitate cu datele prelucrate de MedLife în studiile medicale publicate de-a lungul acestui an, din cauza testării mult reduse la nivel naţional, cifrele oficiale de infectare sunt de 5-7 ori mai mici decât cele reale.

Dacă am extrapola aceste rezultate la un număr zilnic de 4-5.000 cazuri, cifra reală a infectărilor în România ar putea fi peste valoarea de 25.000 cazuri noi pe zi”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.