• Compania Pfizer lucrează la mai multe doze de rapel pentru a putea fi eficient și împotriva noilor variante de coronavirus
  • Moderna va testa un nou tip de rapel ce va avea trei doze, în loc de două
  • Moderna a declarat că vaccinul său va rămâne în continuare eficient împotriva variantelor identificate

Șeful companiei farmaceutice americane Pfizer a menționat că lucrează la mai multe doze de rapel pentru a putea fi eficient și împotriva noilor variante de coronavirus, potrivit Time of Israel.

Același anunț a fost făcut și de reprezentanții companiei Moderna, care va testa un nou tip de rapel ce va avea trei doze, în loc de două, fiind mai eficient împotriva variantelor sud-africane.

De fiecare dată când apare o nouă variantă, ar trebui să putem testa dacă vaccinul nostru este sau nu eficient”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Odată ce vom descoperi ceva care nu este la fel de eficient, vom putea foarte, foarte repede să putem produce o doză de rapel care va fi o mică variație a vaccinului actual”, a mai adăugat acesta.

Vaccinul nu va elimina complet coronavirusul

Bourla a mai explicat faptul că există probabilitatea ca noul coronavirus să nu fie complet eliminat, dar simptomele acestuia pot fi reduse, prin diverse produse farmaceutice, la cele ale unor boli mai comune, cum ar fi gripa, oamenii primind o vacanță anuală pentru a se apăra împotriva noilor tulpini.

Pfizer și-a dezvoltat vaccinul împreună cu compania germană de biotehnologie BioNTech.

Moderna a declarat că vaccinul său va rămâne în continuare eficient împotriva variantelor identificate pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud, deși dozele par a fi mai puțin eficiente împotriva noilor tulpini sud-africane.