• Pacienţii cu arsuri grave vor beneficia de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament.
  • Indemnizaţia brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave va fi de 100% din baza de calcul.
  • Ordonanţa a fost elaborată de Ministerul Sănătăţii şi CNAS.

Cei care au suferit arsuri vor avea dreptul la concediu medical și beneficii de asigurări de sănătate pe durata tratamentului, inclusiv perioada de recuperare, potrivit unei ordonanțe adoptate luni de Guvern.

Conform ordonanţei adoptate luni, pacienţii cu arsuri grave vor beneficia de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament, până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Totodată, indemnizaţia brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, va fi de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ordonanţa a fost elaborată de Ministerul Sănătăţii şi CNAS cu consultarea Comisiei Multidisciplinare de Arsuri a Ministerului Sănătăţii.

Această comisie, constituită în 27 mai, furnizează expertiza necesară coordonării din punct de vedere ştiinţific, profesional şi metodologic a asistenţei medicale specializată în tratarea arsurilor şi include specialişti din toate ariile terapeutice implicate în îngrijirea pacientului cu arsuri severe (chirurgie plastică, ATI, boli infecţioase, epidemiologie, recuperare medicală, medicină de urgenţă).