• OMS recomandă statelor europene să facă verificări drastice la granițe
  • Polonia s-a alăturat statelor care au anulat zborurile cu Marea Britanie
  • Distanțarea și masca ar fi eficiente și împotriva noii tulpini

Liderii Uniunii Europene discută astăzi să vadă ce e de făcut cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Marea Britanie.

Organizația Mondială a Sănătății i-a îndemnat pe liderii europeni să sporească verificările de la granițe. Noua tulpină de COVID-19 s-a răspândit deja din UK în Danemarca, Olanda și Italia. Dar apariția unui nou tip de coronavirus nu îi surprinde pe medici, pentru că nu este pentru prima dată când virusul se modifică. Însă această variantă i-a luat prin surprindere.

Sir Patrick Vallance, consilier științific șef al guvernului Marii Britanii: “Această nouă variantă nu numai că se mișcă mai rapid, are și o abilitate mai mare de a se transmite și devine varianta dominantă. Le bate pe celelalte când vine vorba de transmitere.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Totuși, am și o veste bună. Nu ar trebui găsită o nouă armă secretă împotriva acestei noi tulpini. Cele existente ar trebui să fie deja eficiente, îți spun experții din Marea Britanie.

Sir Markc Walport, fost consilier științific al guvernului Marii Britanii: “Distanțarea va funcționa, doar că măsurile vor trebui aplicate pentru mai mult timp și mai pe larg deoarece virusul se transmite mai ușor.”

Bharat Pankhania, profesor la Universitatea Exeter: “Trebuie să luăm măsuri urgente mai repede, nu mai târziu. Tot timpul suntem în urmă. Reacționăm, în loc să acționăm atunci când trebuie.”