- Pasiunea pentru pulpele de broască va duce la o catastrofă ecologică ce poate fi riscantă pentru omenire.
- Importurile UE de pulpe de broaște amenință populația de amfibieni din Asia și Europa de Est.
- Un nou studiu arată amploarea și consecințele supraexploatării pentru piața UE a broaștelor.
Pasiunea pentru pulpele de broască va duce la o catastrofă ecologică ce poate fi riscantă pentru omenire.
Importurile UE de pulpe de broaște amenință populația de amfibieni din Asia și Europa de Est. Un nou studiu arată amploarea și consecințele supraexploatării pentru piața UE a broaștelor.
Advertisment
Importurile de milioane de pulpe de broaște în UE amenință populația acestor amfibieni din țările furnizoare, potrivit unui raport al site-ului Pro Wildlife.
Potrivit raportului, care citează date Eurostat, UE a importat peste 40.000 de tone de pulpe de broaște între 2010 și 2019. Principalii importatori sunt Belgia, Franța, Țările de Jos, Italia și Spania. Aproximativ 74% din importurile UE provin din Indonezia, 4% din Turcia și 0,7% din Albania.
Recomandări
Cercetătorii notează că Statele Unite importă și ea cantități uriașe de pulpe de broaște, dar în cazul lor acestea sunt în mare parte animale crescute în ferme speciale. Spre deosebire de Statele Unite, UE importă broaște prinse în sălbăticie, ceea ce crește foarte mult riscul de catastrofă ecologică.
Activiștii pentru drepturile animalelor se tem că populația uriașă de broaște javaneze (Limnonectes macrodon) din Indonezia a scăzut deja la niveluri periculoase, deoarece țara a abolit cotele de export pentru această specie.
Studiile arată, de asemenea, o scădere îngrijorătoare a populației de broaște din Turcia. Potrivit raportului, broaștele locale din Anatolia ar putea dispărea până în 2032 dacă se va menține rata actuală de captură.
În Albania, al patrulea furnizor de pulpe de broaște din UE, broasca locală endemică de apă albaneză (Pelophylax shqipericus) este amenințată.
Autorii raportului atrag atenția asupra rolului important al ucigașilor de insecte în ecosistemul global. Datorită dispariției lor, utilizarea pesticidelor și insecticidelor toxice va crește la nivel mondial.
Partenerii noștri