• Fauci: „Copiii nu sunt imuni în fața coronavirusului”.
  • 76% dintre elevii care au participat la o școală de vară, în Georgia, au fost testați pozitiv.
  • Un sfert din cei testați au fost declarați asimptomatici.

Conform unui studiu derulat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, toți copiii ar putea să se infecteze cu coronavirus și nu sunt imuni în fața bolii, relatează Trib Live.

Studiul a fost realizat pe baza unui focar de infecție care a apărut la o școală de vară din Georgia. 76% dintre copii au fost testați pozitiv cu COVID-19, în timp ce aproximativ un sfert din totalul copiilor testați au fost asimptomatici.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a menționat că cei mici au fost infectați chiar dacă organizatorii școlii de vară au impus măsuri de siguranță.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Totuși, s-a constatat că mediul în care au stat cei mici nu a fost suficient aerisit, iar copiii nu au purtat mască de protecție. În plus, au fost organizate activități care nu au respectat regula de distanțare socială.

Studiul a fost publicat vineri, în timp ce se purtau discuții tensionate pe tema redeschiderii școlilor luna ce urmează. Deși oficialii SUA susțin că elevii ar putea să meargă la cursuri, în școli, consiliul profesoral se opune ideii.

Fauci a menționat în cursul zilei de vineri că cei mici nu sunt imuni în fața coronavirusului.