FDA și-a dat acordul: Copiii între 5 și 11 ani se pot vaccina anti-COVID

Sursa: brightspotcdn.com
  • FDA a autorizat o doză de 10 micrograme pentru copiii mici.
  • Acesta este un pas major în campania de imunizare.
  • China și Cuba au aprobat până acum vaccinurile COVID-19 pentru copiii.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Compania va începe să expedieze flacoane cu vaccin către farmacii și cabinete de pediatrie. Acesta este un pas major în campania de imunizare, care privește 28 de milioane de copii din țară. FDA a autorizat o doză de 10 micrograme pentru copiii mici. Doar câteva țări, precum China, Cuba și Emiratele Arabe Unite, au aprobat până acum vaccinurile COVID-19 pentru copiii din această grupă de vârstă.

„Întrebarea este când știi totul, nu știi niciodată totul. Întrebarea este dacă știți suficient, iar eu cred că știm cu siguranță că sunt mulți copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani care sunt susceptibili la această boală, care foarte bine ar putea fi îmbolnăviți sau internați sau chiar pot muri din cauza acestei boli.”, spune Paul Ofiit, membru al Comitetului Tradro.

Jeannette Lee, membru al FDA, spune că doar prin vaccinare vom putea ține virusul la respect.

„La un moment dat, ne-am gândit că dacă vaccinăm destui oameni virusul va dispărea. Nu va dispărea și cred că va trebui să găsim o modalitate de a trăi cu el. Și cred că vaccinurile ne oferă această posibilitate de a face asta.”, spune Jeannette Lee.