Copiii între 5 și 11 ani ar putea fi vaccinați până la finalul anului. Gheorghiță: Vom recomanda imunizarea celor cu boli cronice

Moderna a început testarea vaccinului pe copii. Ce impact ar putea să aibă imunizarea celor mici asupra ratei de infectare Profimedia
  • E posibil ca până la sfârșitul acestui an să apară recomandarea din partea Agenției Europene a Medicamentului pentru administrarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.
  • În momentul de față, la Agenția Europeană a Medicamentului nu s-au depus datele științifice pentru evaluare.
  • Valeriu Gheorghiță: Recomandarea noastră medicală va fi către acele grupe de copii care sunt cu boli cronice, care sunt expuse unui risc spre a face forme grave de îmbolnăvire.

E posibil ca până la sfârșitul acestui an să apară recomandarea din partea Agenției Europene a Medicamentului pentru administrarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, spune coordonatorul CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește indicația de administrare a vaccinului de la compania Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, foarte probabil că datele, din ceea ce noi știm, vor fi depuse la FBA sfârșitul lunii octombrie”, spune Valeriu Gheorghiță.

El precizează că, în momentul de față, la Agenția Europeană a Medicamentului nu s-au depus datele științifice pentru evaluare.

„Ne așteptăm ca spre finalul acestui an, probabil sfârșit de noiembrie, să fie depuse și evaluate. Deci e posibil ca până la sfârșitul acestui an să avem o recomandate din partea Agenției Europene a Medicamentului în acest sens, dar recomandarea noastră medicală va fi către acele grupe de copii care sunt cu boli cronice, care sunt expuse unui risc spre a face forme grave de îmbolnăvire”, conchide Gheorghiță.