- Profesorul american susține că adolescenții și copiii se infectează mai greu decât adulții
- Naomi Bardach se bazează pe un studiu recent realizat pe 145 de copii și adulți din Chicago
- Studii asemănătoare au fost realizate și în Elveția, Australia și Grecia
Naomi Bardach, renumit medic în pediatrie, profesor la Universitatea California din San Fracisco îți spune că la începutul pandemiei de coronavirus îi era teamă că va fi pusă în situația să trateze copii infectați și în mod sigur se va infecta și ea.
La mai bine de jumătate de an de la începutul pandemiei, Naomi emite o ipoteză surprinzătoare: copiii din clase primare și adolescenții nu sunt la fel de expuși în fața noului coronavirus și nici nu par să îl transmită la fel de repede ca și adulții. Medicul face aceste afirmații bazându-se pe mai multe studii clinice realizate în ultima perioadă. Naomi a ajuns la concluzia că riscul de transmitere al noului coronavirus în scoli nu sunt copiii, ci adulții.
Reacția lui Virgil Musta
Uite și părerea lui Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. El susține că ipotezele lui Naomi nu sunt concludente deoarece studiile au fost realizate pe eșantioane mici și nu s-a măsurat gradul de transmitere a virusului între copii.
Dr. Virgil Musta, șef Secție Boli Infecțioase Spitalul Victor Babeș Timișoara: „Aici este ca și oul și găina, care a fost primul: dacă părinții au contaminat în exterior copiii sau copiii după aceea au contaminat părinții. Eu cred că și unii și alții pot deveni focare de infecție, atât timp cât sunt purtători ai virusului în faringe. Restul depinde cum pui problema. Eu cred că cel mai important este să găsim soluția ca într-adevăr copiii să nu vină contaminați din exterior ca apoi să contamineze mai departe în colectivitate și în colectivitate să creăm premisele ca respectarea celor trei reguli de aur să se poată face ca să nu reprezinte focare de infecție“.