Coronasceptic, în timp ce era intubat din cauza COVID: „Sunt un anti-vaccinist convins“

Pacient infectat cu COVID-19 într-un salon de spital, alături de doi doctori. Sursa Foto: HEPTA

Un bărbat în vârstă de 71 de ani din Italia, coronasceptic, le-a spus medicilor că este un anti-vaccinist convins chiar în timp ce era intubat, internat în stare gravă cu COVID-19.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, anti-vaccinist, este internat în stare gravă în unitatea de terapie intensivă a spitalului Ca ‘Foncello din Treviso, Italia, scrie La Stampa.

Nu este singurul caz, de altfel, deoarece, potrivit virologilor și imunologilor, majoritatea oamenilor spitalizați acum sunt nevaccinați.

Pacientul în vârstă de 71 de ani are însă o poveste specială. În timp ce medicii îl intubau, el a spus, deși aproape fără voce, că nu a fost vaccinat și că nu va dori să se vaccineze nici măcar atunci când va părăsi spitalul: „sunt un anti-vaccinist convins“.

CITEȘTE ȘI Vaccinul care produce de zece ori mai mulți anticorpi decât serul chinezesc Sinovac

Bărbatul suferă de obezitate și este internat în stare foarte gravă în secția COVID a spitalului din Treviso, după ce virusul i-a atacat foarte grav plămânii.

„Nu am mai văzut un caz atât de grav de săptămâni întregi“, a spus, pentru „Tribuna di Treviso”, directorul general al unității sanitare nr. 2 din Treviso, Francesco Benazzi.

Pacientul nu a făcut altceva decât să sublinieze și să-și reitereze aversiunea față de vaccinuri. Chiar și în fața anestezistului care l-a întrebat de ce nu s-a imunizat.