• 1,15 milioane de oameni au murit din cauza COVID-19 în lume
  • În Grecia au fost înregistrate peste 3.000 de cazuri în ultimele 24 de ore
  • În Italia au fost 21.273 de cazuri noi, ieri

Noile restricții i-au scos pe italieni din case. Sunt proteste în Italia, iar la Napoli, de exemplu, proprietarii de restaurante și baruri cer socoteală Guvernului.

Anca Mihai, corespondent Aleph News la Roma: „Ieri seara, la Napoli, după instituirea carantinei, la ora 23, toți proprietarii de baruri și restaurante au închis localurile și în loc să meargă acasă aceștia s-au adunat pe străzi și au încercat să ajungă la sediul regiunii Lombardia ca să-i spună guvernatorului doleanțele și că acest lucru este nedrept pentru economia locală și regională.”

Ce se întâmplă în celelalte state

Anca Mihai, corespondent Aleph News la Roma: „Potrivit datelor OMS, jumătate din cazurile mondiale se înregistrează în Europa care este o hartă roșie, atât din punct de vedere a numărului de cazuri care a crescut brusc în ultimele 3 zile, cât și a restricțiilor. De exemplu Ungaria a înregistrat 3.000 de cazuri noi, însă autoritățile nu vor impune măsuri drastice, ci doar vor închide granițele pentru străini.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
  • 1,15 milioane de persoane, în lume, au murit de covid
  • Spania și Franța au depășit un milion de cazuri
  • Franța a înregistrat peste 50.010 cazuri în ultimele 24 de ore
  • Grecia a ajuns la 29.993 de cazuri, ultimele 3.000 în 24 de ore
  • Italia a atins recordul de 21.273 de noi cazuri și 128 de morți

OMS, summit online în pandemie

Organizația Mondială a Sănătății susține un summit pe tema ”Sănătăte pentru toți prin colaborare digitală”. Pandemia a obligat OMS-ul să susțină evenimentul în mediul online.

Franța a înregistrat, în weekend, peste 52 de mii de cazuri noi de COVID, în doar 24 de ore. Franța este de departe țara din Uniunea Europeană cea mai grav lovită de valul doi al epidemiei.

Situația este gravă și alte state europene. De astăzi intră în vigoare noi restricții în Italia și Spania. În Italia, restaurantele se închid la ora 18:00, iar în Spania se va reintroduce starea de urgență care va dura până în mai anul viitor.