• Infecția cu COVID-19 și gripă sezonieră, în același timp, slăbește imunitatea organismului uman.
  • SUA și Israel s-au opus rezoluției ONU pentru combaterea pandemiei de COVID-19.
  • Aerul poluat te face vulnerabil în fața coronavirusului.

28.659.727 de îmbolnăviri cu coronavirus în lume

Conform datelor centralizate de Worldometers, sunt 28.659.727 de cazuri de coronavirus la nivel global și 919.718 de decese.

20.586.147 de pacienți s-au recuperat.

Victoria, Australia: 37 de noi cazuri de coronavirus

Australienii din Victoria au raportat cel mai mic număr de cazuri noi de COVID-19, informează The Guardian. Ultima oară când au avut un număr mic de cazuri noi a fost pe 26 iunie.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Daniel Andrews, Premierul Victoriei, a transmis că urmează să relaxeze restricțiile, având în vedere că aici nu au mai fost raportate cazuri noi. Măsurile vor fi relaxate „în doi pași”, a spus Andrews, începând cu jumătatea săptămânii viitoare.

SUA și Israel au votat contra rezoluției ONU pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Rezoluția ONU se referă la „un proces amplu, coordonat și organizat” de combatere a pandemiei de coronavirus, relatează The Guardian.

Aceasta include și recunoașterea OMS ca lider în procesul de soluționare a pandemiei și rolul ONU de a organiza și de a facilita măsurile necesare.

Rezoluția ONU a fost votată de 169 de țări, dintr-un total de 193. Printre cele care s-au opus se află SUA și Israel.

Poți avea coronavirus și gripă în același timp. Cum ți-ar putea afecta corpul

Seema Yasmin, directorul Grupului de Comunicare Medicală de la Stanford, a afirmat că: „Odată ce corpul se confruntă și cu gripă și cu alte viroze respiratorii, acesta va deveni din ce în ce mai slăbit”.

Adrian Burrowes, un specialist în medicina de familie din Florida a spus că: „Desigur că există posibilitatea să ai gripă și coronavirus în același timp, iar această combinație ar putea fi catastrofală pentru sistemul imunitar uman”.

Seema Yasmin a mai spus că odată ce sistemul imunitar devine din ce în ce mai slăbit, există șanse foarte mari ca oamenii să devină vulnerabili în fața unui nou virus.

Aceste afirmații apar în contextul unor discuții pe tema gripei sezoniere din toamna aceasta. Medicii își fac mai multe griji în 2020 decât în anii anteriori pentru că sezonul de gripă se va suprapune cu pandemia de coronavirus, informează CNN.

Aerul poluat din cauza incendiilor din California îi poate face pe oameni vulnerabili în fața coronavirusului

Medicii avertizează că aerul poluat din cauza incendiile din California ar putea să-i facă pe oameni vulnerabili în fața virusului, relatează CNN.

Experții mai afirmă și că un aer de slabă calitate poate înrăutăți starea unor pacienți infectați cu COVID-19.

Brad Spellberg, liderul Facultății de Medicină din California de Sud, a spus că: „Există mai multe studii care demonstrează că există o legătură strânsă între nivelul ridicat de poluare și infectarea cu coronavirus sau înrăutățirea stării de sănătate a unui pacient deja infectat cu virusul”.

Brazilia: 874 de decese COVID-19 în 24 de ore

Brazilia ajunge la un total de 130.396 de decese, informează CNN. Brazilienii au raportat și 43.718 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce face ca totalul de îmbolnăviri să ajungă la 4.282.164

Total de peste 70.000 de cazuri de deces în Mexic

În Mexic au fost raportate 534 de cazuri noi de deces, relatează CNN. Totalul ajunge la 70.183 de morți.

Cele 5.935 de infectări noi în 24 de ore duc totalul de îmbolnăviri la 658.299 de cazuri.

Citește aici despre situația coronavirus în lume pentru 11 septembrie.