• Germania, Italia și Franța și UK record negativ de cazuri zilnice
  • China a raportat 11 cazuri noi, ajungând la 31
  • Irlanda interzice vizitele la domiciliu
  • Franța depășește pragul de 30.000 de noi cazuri

Numărul cazurilor de coronavirus în lume cel mai probabil va trece de pragul de 39 de milioane. Asta după ce ieri au fost raportate peste 380.000 de cazuri, numărul total ajungând la peste 38.700.000, conform centralizării realizate de Worldometers.

Franța a depășit pragul de 30.000 de noi cazuri pentru prima dată

Franța a anunțat 30.621 de cazuri în 24 de ore. Pragul de 30.000 de cazuri confirmate în 24 de ore a fost depășit pentru prima dată. De asemenea, rata de pozitivitate continuă să crească, azi fiind de 12,6%.

Irlanda interzice vizitele la domiciliu

Cetăţenii irlandezi nu vor mai avea dreptul să se viziteze unii pe ceilalţi, iar regiunile de la frontiera cu Irlanda de Nord vor fi supuse unor noi restricţii severe pentru a lupta împotriva răspândiri pandemiei de coronavirus. Miercuri, au fost înregistrate 1.095 de noi cazuri de infecții în 24 de ore, un record. Magazinele neesenţiale, precum şi centrele de distracţii, piscinele şi sălile de sport vor fi închise. Barurile şi restaurantele vor trebui să închidă cu începere de vineri, vacanţele şcolare vor fi extinse la două săptămâni
Populaţia, cu excepţia „muncitorilor esenţiali”, trebuie să lucreze de acasă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Londra este pe cale să declare „alerta maximă”

Londra este pe cale să declare „alertă maximă” în ceea ce privește coronavirusul. Decizia, conform primarului, va fi luată „foarte curând, poate săptămâna aceasta”. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei britanice Sadiq Khan, potrivit BBC.

Decizia, a spus primarul, va fi luată „foarte curând, poate săptămâna aceasta”. Londra a înregistrat miercuri 1.722 de noi cazuri de coronavirus. Rata de infectare este de peste 730 la 100.000 de locuitori.

Cazurile de Covid-19 din Marea Britanie au crescut cu 40% într-o săptămână

Cazurile de Covid-19 au crescut în Marea Britanie cu 40% într-o săptămână, iar oficialii din domeniul sănătăţii au anunțat miercuri 19.724 de infecţii noi şi 137 de decese, în ultimele 24 de ore. Numărul de cazuri pozitive raportate în ultimele 24 de ore a fost de 19.724, comparativ cu 17.234, marţi.

Acesta ridică numărul total de cazuri în Regatul Unit la 654.644. În anumite părţi din Anglia au fost impuse restricţii noi în cadrul sistemului de carantină locală pe trei niveluri anunţat de guvernul britanic, iar Irlanda de Nord urmează să înceapă o carantină „de circuit” de patru săptămâni.

SUA: „Copiii nu au fost testați, încă”, pentru niciun vaccin COVID-19”

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat că vaccinurile Covid-19 s-ar putea să nu fie recomandate inițial copiilor, atunci când acestea vor fi disponibile, relatează The Guardian.

„Copiii, care rareori prezintă simptome severe, nu au fost încă testați pentru niciun vaccin experimental împotriva coronavirusului.”

Germania: 6.638 cazuri noi în 24 de ore

Germania a înregistrat o creștere record a infecțiilor confirmate cu coronavirus, adăugând 6.638 de cazuri într-o singură zi. Totalul a ajuns la 341.223.de la începutul pandemiei.

Sunt convinsă că ceea ce facem acum va fi decisiv pentru modul în care trecem prin această pandemie, prin urmare, trebuie să prevenim o creștere necontrolată sau exponențială,” a declarat Angela Merkel.

Pagina de Facebook Advance New Zeeland, eliminată din cauza fake news-urilor despre COVID

Facebook a eliminat pagina partidului politic extremist Advance New Zealand pentru răspândirea „în mod repetat” a dezinformării despre COVID-19.

Nu permitem nimănui să distribuie dezinformare despre COVID-19 pe platformele noastre care ar putea duce la vătămări fizice iminente.

Avem politici clare împotriva acestui tip de conținut și le vom aplica cu respectarea acestor politici, indiferent de poziția politică sau afilierea partidului.

Am eliminat pagina de Facebook a Advance New Zealand / New Zealand Public Party pentru încălcări repetate ale acestei politici.”

China: 11 cazuri noi de coronavirus

China a raportat 11 noi cazuri de COVID, față de 20 câte erau în țară. Comisia Națională de Sănătate a declarat că 10 dintre cazuri erau infecții provenind din străinătate. Comisia a raportat, de asemenea, 23 de cazuri asimptomatice, față de 18 ieri.

Brazilia: 749 de cazuri noi

Ministerul Sănătății din Brazilia a raportat ieri alte 749 de decese din cauza virusului.

Numărul total a ajuns la peste 151.000 de oameni. Gigantul sud-american are al doilea număr de morți din lume după SUA și al treilea cel mai mare de cazuri de coronavirus din lume(peste 5 milioane) după SUA și India.

Italia a depășit vârful de cazuri noi din martie

Italia a raportat un număr record de cazuri noi de coronavirus. Ieri au fost raportate 7.332 de cazuri noi.

S-a depășit astfel „vârful” din martie de 6.557 de cazuri. Testele de ieri au totalizat totuși 152.196, de aproape 10 ori media zilnică din martie, de 15.752.

Carantină nocturnă în Paris, începând de sâmbătă

Parisul și alte orașe din Franța vor fi supuse unei carantine nocturne începând de sâmbătă pentru a încerca să încetinească răspândirea Coronavirusului, de la ora 21:00 până la 06:00.

Printre orașele vizate se numără Aix-en-Provence, Marseille, Grenoble, Montpellier, Toulouse, Saint Etienne, Lille and Lyon.

Încălcarea carantinei va atrage o amendă de 135 euro la prima abatere și 1350 euro dacă este repetată.

Scopul este de a reduce contactele private, care sunt cele mai periculoase contacte,” a declarat Emmanuel Macron.

Catalonia închide barurile și restaurantele timp de două săptămâni

Barurile și restaurantele din Catalonia se vor închide timp de două săptămâni, întrucât guvernul regional impune noi restricții pentru a preveni creșterea infecțiilor cu Covid-19.

Este o măsură dureroasă, dar necesară, dacă nu dorim ca pandemia să se răspândească chiar mai repede decât o face acum”, a declarat vicepreședintele catalan Pere Aragonès în timp ce anunța noile restricții.

Călătorii din zonele roșii din Anglia, Scoția și Irlanda de Nord nu mai intră în Țara Galilor

Țara Galilor va interzice călătorilor proveniți din zone roșii din Anglia, Scoția și Irlanda de Nord să intre din Țara Galilor începând de vineri, a anunțat primul ministru galez Mark Drakeford.

Pregătesc noi reglementări pentru a proteja sănătatea oamenilor din Țara Galilor, care vor intra în vigoare vineri”, a declarat Mark Drakeford.