• India a depășit un milion de infectări COVID-19, în ziua în care Brazilia a trecut pragul de 2 milioane de cazuri
  • În SUA, numărul zilnic de cazuri atinge un nou record
  • Japonia este sub alertă, are mai multe cazuri zilnice decât Italia
  • Sunt peste 13,8 milioane de cazuri de Covid-19 în lume și 589.000 de morți
  • Kremlinul neagă că serviciile rusești de informații se află în spatele atacurilor care vizează date despre vaccin
  • Guvernul catalan recomandă restricţii de circulaţie în zona metropolitană Barcelona

Bretania, Franța anunță o creștere de cazuri de COVID-19 în mai puțin de o săptămână

Regiunea este cunoscută pentru numărul mare turiști, însă acum este faimoasă și pentru creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în mai puțin de o săptămână.

Rata de reproducere a virusului COVID-19, în Bretania, a crescut de la 0.92 la 2.62, în perioada 10 – 14 iulie, adică în doar 4 zile.

O rată de reproducere de 2.62 înseamnă că o persoană care este infectată cu coronavirus va transmite boala către două sau trei persoane.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În cursul zilei de joi, Franța a accelerat planurile pentru impunerea purtării măștii de protecție în spațiile închise.

Locuitorii oraşului Barcelona, îndemnați să nu iasă din case. Reuniunile mai mari de 10 persoane, interzise

Guvernul Cataloniei a îndemnat, vineri, locuitorii oraşului Barcelona şi ai unor localităţi din zona metropolitană să evite deplasările nonesenţiale, în contextul înmulţirii cazurilor de coronavirus.

„Îndemnăm oamenii să rămână în case dacă nu este esenţial să iasă şi să nu se deplaseze la locuinţe secundare“, au spus Meritxell Budó, purtătorul de cuvânt al Guvernului catalan, şi Alba Vergés, ministrul catalan al Sănătăţii.

Guvernul Cataloniei (Generalidad de Cataluña) a interzis reuniunile mai mari de zece persoane, a închis cluburile şi sălile sportive şi a limitat accesul în centrele de îngrijire medicală şi în restaurante.

Alertă în Japonia

Japonia a raportat 623 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat număr de pe 10 aprilie încoace. Cele mai multe infecții sunt în Tokyo, dar o creștere este semnalată și în Chiba, Saitama și Osaka

SUA, ziua și recordul la cazuri noi de Covid 19

Numărul cazurilor noi de Covid-19 din SUA a depășit 70.000 pentru prima oară, conform estimărilor Reuters. Este pentru a șaptea oară în această lună când se înregistrează un record de infectări la nivelul a 24 de ore

Brazilia are două milioane de cazuri de coronavirus

Brazilia a înregistrat, joi, două milioane de cazuri de coronavirus, conform datelor oficiale, iar numărul deceselor a ajuns la peste 76.000.

Cifrele publicate de Ministerul Sănătăţii din Brazilia au arătat că au fost înregistrate 41.242 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar numărul total al infecţiilor a ajuns la 2.012.151.

La ultima raportare au fost anunţate 1.165 de noi decese, iar numărul total al morţilor a ajuns la 76.688 în Brazilia, a doua ţară cel mai grav afectată de coronavirus după Statele Unite.

India a treia țară din lume cu peste un milion de infectați

Tot joi, India a devenit a treia ţară din lume care atinge pragul de 1 milion de îmbolnăviri, după SUA și Brazilia. Un număr de 35.468 de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore, iar total a ajuns la 1.005.637. De asemenea, 680 de persoane au murit, iar numărul deceselor în India a ajuns la 25.609.

La nivel global sunt aproape 14 milioane de cazuri de infecţii cu COVID-19, cele mai multe fiind în SUA, unde au fost confirmate peste 3,6 milioane de persoane infectate.

Rusia este acuzată că şi-a pus hackerii să fure reţeta vaccinului pentru Covid

Hackeri sprijiniţi de Rusia încearcă să fure rezultate ale cercetărilor legate de vaccinul împotriva noului coronavirus, a anunţat Centrul Naţional de Securitate Cibernetică din Marea Britanie. Grupul este acuzat că a lansat mai multe atacuri cibernetice pentru a fura informaţii realizate de mai multe clinici din Canada, Marea Britanie şi SUA.

Ministrul britanic de Externe Dominic Raab îţi spune că este total inacceptabil pentru serviciile de informaţii ruse să vizeze munca legată de pandemie şi declară că îşi doreşte ca toţi oamenii să beneficieze de ceea ce face Guvernul rus.

Moscova neagă însă acuzaţiile, iar purtătorul de cuvând al preşedintelui rus, Dmitry Peskov, îţi spune că acest raport nu este susţinut de dovezi concrete. ,,Nu avem informaţii despre cine ar putea ataca companiile farmaceutice şi centrele de cercetare din Marea Britanie. Putem spune un singur lucru: Rusia nu are nimic de-a face cu aceste încercări.”