• Cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19 au ajuns la un număr de aproape 9,2 milioane, în timp ce numărul deceselor este de aproximativ 475.000. Numărul vindecărilor se apropie de 5 milioane.
  • China a înregistrat 22 de cazuri noi de coronavirus.
  • Femeile depistate cu COVID-19, care fac tratament cu metformină, o substanţă administrată bolnavilor de diabet, pot avea un risc mai mic de a muri.

Numărul cazurilor de coronavirus din lume a ajuns la aproape 9,2 milioane, iar cel al deceselor raportate la aproximativ 475.000. Bilanțul celor declarați vindecați se apropie de 5 milioane, potrivit centralizării de pe Worldometers.info.

China: 22 de îmbolnăviri noi cu COVID-19

La numai o zi după ce un purtător de cuvânt al Guvernului din China a declarat că Beijingul este departe de a fi ținta unui focar de infecție, datorită măsurilor de izolare care încetinesc apariția cazurilor noi, China a raportat 22 de îmbolnăviri de coronavirus, relatează Associated Press.

Din cele 22 de cazuri COVID-19, 13 au fost identificate în Beijing, iar 9 dintre ele reprezintă cazuri de cetățeni chinezi care au călătorit în afara granițelor și au intrat în țară fiind purtători de coronavirus.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Din cei 9 bolnavi de COVID-19, 7 dintre ei au ajuns în Lanzhou, capitala provinciei Gansu, venind din Riad, Arabia Saudită, conform unei notificări trimise de Guvernul provinciei.

Comisia Națională de Sănătate nu a raportat noi decese.

Un medicament destinat diabetului poate scădea riscul de deces în cazul femeilor depistate cu COVID-19

Femeile care fac tratament cu metformină, o substanţă des administrată bolnavilor de diabet, pot avea un risc mai mic de a muri după ce au fost infectate cu noul coronavirus, arată un studiu publicat sâmbătă şi citat de Reuters.

Studiul realizat în Statele Unite a fost făcut pe 6.200 de adulţi cu diabet sau obezitate, infectaţi cu noul coronavirus.

Concluzia a fost că în rândul femeilor, cele care făceau tratament cu metformină, rata de deces a fost mai redusă.