• Președintele Boliviei a fost testat pozitiv la coronavirus, la doar două zile după ce Bolsonaro, președintele Braziliei, a fost de asemenea confirmat pozitiv
  • Cluburile de noapte din Tokio primesc bani de la autorități pentru a se închide, în urma creșterilor de cazuri din ultimele zile
  • Bilanțul total global a depășit 12 milioane de cazuri și 500.000 de decese

Iranul luptă cu un nou val de coronavirus

Iranul a înregistrat recent o creștere rapidă a numărului de cazuri de coronavirus, decesele apărute zilnic atingând noi valori maxime.

La jumătatea lunii iunie, zilnic au înregistrat peste 100 de decese. Se întâmpla pentru prima dată în două luni. Și de atunci, această cifră a crescut, ajungând la 221 de morți până pe 9 iulie.

Noile infecții raportate au însumat peste 3.000 pe zi în prima săptămână a lunii iunie – o creștere de 50% în ultimele șapte zile.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Această cifră a atins un maxim de 3.574 pe 4 iunie, înainte de a scădea ușor. De atunci au fost peste 2.000 de cazuri pe zi.

Bar chart showing reported Covid-19 cases in Iran
Sursă foto: BBC

Marea Britanie nu se va alătura planului de vaccin Covid-19 al UE

Sir Tim Barrow, ambasadorul Regatului Unit în Uniunea Europeană, a confirmat că Marea Britanie a decis să nu se alăture planului UE pentru achiziționarea vaccinului Covid-19.

Matt Hancock a spus pentru Times Radio că înscrierea la programul UE ar fi însemnat abandonarea propriilor planuri de achiziții, care erau mai dezvoltate.

Poate clorul să omoare coronavirusul?

Da.

Clorul este folosit ca dezinfectant în piscine și poate „dizolva“ cu ușurință virușii, inclusiv coronavirus, precum și alții mai rezistenți.

Însă produsul chimic trebuie utilizat la concentrația potrivită, scrie BBC.

Statele Unite au raportat 65.000 de cazuri noi de Covid-19, un record absolut

SUA a înregistrat un record negativ absolut în ceea ce privește numărul de cazuri noi înregistrate în 24 de ore. Autoritățile au raportat 65.000 de infectări cu Covid-19, precedentul record data de marți, cu 60.000 de cazuri.

Ritmul alert de creștere al infectărilor îi îngrijorează pe experți, iar directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, Anthony Fauci spune că țara se află într-o situație foarte dificilă

„Cred că statele trebuie să ia o pauză în procesul lor de ridicare a restricţiilor, dar nu cred că trebuie să ne întoarcem la o închidere completă”, a spus Fauci.

Australia limitează întoarcerea propriilor cetățeni în țară

Și Australia se confruntă cu o creștere masivă a noilor cazuri, statul Victoria raportând 288 de infectări, un nou record. De asemenea, cel mai mare stat al Australiei și-a închis granița cu cel vecin, New South Wales, pentru prima dată în 100 de ani.

Din cauza acestor creșteri, premierul Scott Morrison a anunțat că, începând de luni, întoarcerea cetățenilor în țară va fi redusă. În cifre, asta înseamnă că 4000 de australieni care vor să vină acasă în fiecare săptămână nu vor primi acceptul.

Prim-ministrul a completat că „va fi mult mai dificil” pentru cetățenii australieni să revină în țară, când măsura va intra în vigoare, însă acest lucru va ajuta autoritățile și personalul medical să gestioneze mult mai bine epidemia.

Hong Kong va închide din nou școlile

Oficialii din Hong Kong sunt pregătiți să închidă toate școlile după ce transmiterea comunitară a înregistrat un nou vârf. Hub-ul financiar asiatic a raportat 42 de cazuri noi, marcând a doua zi consecutivă de creșteri în rândul infecțiilor cu transmitere locală.

Bilanțul total din Hong Kong a ajuns la 1.366 de cazuri și 7 decese.

Autoritățile din Tokio oferă beneficii financiare pentru cluburile de noapte și barurile din oraș

De teama riscului răspândirii noului coronavirus, autoritățile din Tokio au decis să ofere compensații financiare barurilor și cluburilor din oraș pentru ca acestea să-și închidă activitatea.

Capitala Japoniei a înregistrat 224 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore, un record absolut de la debutul pandemiei.

Inițial, municipalitatea e refuzat să sprijine afacerile din domeniul ospitalității, dar acest lucru s-a schimbat după ce datele au arătat că 80% din noile infectări s-au înregistrat în rândul persoanelor tinere, cu vârstă cuprinsă între 20 și 30 de ani.

Sursă foto: Profimedia

Președintele Boliviei a fost testat pozitiv la coronavirus

Jeanine Anez, președintele interimar al Boliviei, a declarat: „Am fost testată pozitiv la coronavirus”. Anez a preluat conducerea și a stârnit controverse, după ce Evo Morales, predecesorul ei, a fost forțat să meargă în exil.

„Sunt ok, lucrez din izolare. Împreună vom trece prin asta”, a completat Jeanine Anez.

Anunțul vine la doar 2 zile după ce un alt lider sud-american a fost infectat cu Covid-19. Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, un contestatar vehement al existenței virusului, a fost confirmat pozitiv.

America Latină se confruntă în prezent cu o accelerare a infectărilor cu Covid-19, 8% din cazurile la nivel mondial fiind înregistrate aici. De asemenea, peste jumătate din decesele din ultima vreme au fost raportate în țările sud-americane.

China a raportat 4 noi cazuri de coroanvirus

Patru noi cazuri de Covid-19 au fost depistate în China continentală, comparativ cu nouă, în ziua precedentă, informează The Guardian.

Toate cele patru cazuri au fost importate, au declarat autoritățile chineze.

Pub-urile și restaurantele din Marea Britanie au vânzări la jumătate

Proprietarii de afaceri din Marea Britanie spun că nivelul vânzărilor este la jumătate față de perioada de dinaintea pandemiei. Deși pub-urile și restaurantele s-au redeschis zilele trecute, britanicii sunt încă sceptici și au ales să nu iasă în oraș la fel cum o făceau înainte.

Sursă foto: Profimedia

Jocurile Olimpice de la Tokio ar putea fi în pericol

Deși au fost amânate pentru anul viitor, Jocurile Olimpice de la Tokio ar putea fi în pericol. Un expert medical japonez, citat de Reuters, declară că evenimentul poate reprezenta un risc major pentru sănătatea populației, el preconizând că puține persoane vor dobândi anticorpi, iar un vaccin nu va fi disponibil la scară largă până la debutul Jocurilor.

Autoritățile au raportat 224 de infecții noi în ultimele 24 de ore, un record pentru o singură zi, având în vedere că Japonia a evitat efectele negative înregistrare în alte țări.