• Peste 20 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate la nivel mondial, iar cel puțin 734.000 de oameni au murit, conform datelor Universității Johns Hopkins.
  • SUA reprezintă de departe cel mai grav afectat stat, cu mai mult de 5 milioane de cazuri și 160.000 de decese.
  • În ultimele patru săptămâni, a crescut cu 90% numărul de cazuri de coronavirus în rândul copiilor din SUA, potrivit unui nou raport.

Numărul de cazuri noi de Covid-19 din Japonia scade sub 1.000 pentru prima dată în aproape două săptămâni

842 de cazuri noi de Covid-19 au fost identificate luni în Japonia, pentru prima dată în 13 zile numărul infecțiilor raportate într-o zi scăzând sub 1000.

Semne pozitive au apărut și la Tokyo, unde au fost înregistrate multe dintre noile cazuri. Capitala japoneză a înregistrat 196 de infecții luni, fiind pentru prima dată în ultimele două săptămâni când numărul zilnic de cazuri a scăzut sub 200.

Luni au fost raportate cinci decese în toată țara, au spus autoritățile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Până în prezent, în țară au fost înregistrate 49.630 de cazuri și cel puțin 1.065 de decese.

Copiii ar putea răspândi coronavirusul precum o răceală obișnuită

Copiii ar putea răspândi Covid-19 la fel de ușor cum răspândesc răceala obișnuită, a spus William Haseltine, fost profesor la Harvard Medical School.

„Există toate motivele pentru a suspecta că acest virus, deși te poate ucide, se comportă aproape ca o răceală, în ceea ce privește transmisia. Cine sunt cei care conduc răcelile? Copiii“, a spus Haseltine, luni.

Copiii pot fi infectați și pot îmbolnăvi pe alții, așa că ar trebui să poarte măști, a avertizat Haseltina. El a spus că micuții de până la 5 ani pot fi „extrem de contagioși pentru alte persoane“.

Numărul de cazuri globale de coronavirus depășește 20 de milioane

Numărul de cazuri de coronavirus a depășit 20 de milioane la nivel mondial, conform datelor deținute de Universitatea Johns Hopkins.
JHU raportează că numărul actual de cazuri din întreaga lume este de 20.001.019. Cel puțin 733.897 de oameni au murit la nivel global.

Statele Unite au raportat cele mai multe decese și cele mai multe cazuri confirmate la nivel mondial. Cel puțin 5.085.821 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în SUA, cu peste 163.370 de decese.

Dr. Ashley Bloomfield, directorul general al Sănătății din Noua Zeelandă s-a testat în direct

În Noua Zeelandă, dr. Ashley Bloomfield s-a lăsat testat de Covid-19 în timpul unei conferințe de presă în direct pentru a încuraja publicul să accepte să i se facă testele.

El a făcut testul la sfârșitul unei conferințe de presă luni la Wellington, spunând: „Nu aștept ca cineva să facă ceva ce nu aș face eu singur“.

Trump amână summitul G7 până după luna noiembrie

Președintele SUA, Donald Trump, a spus că a cerut ca summitul G7 să fie amânat până după alegerile prezidențiale americane din noiembrie, după o întârziere anterioară din cauza crizei Covid-19.

„Mă gândesc să îl fac (summitul – n.r.) după alegeri“, a spus Trump jurnaliștilor la un briefing de presă.

Autoizolare de 14 zile pentru persoanele care sosesc în Finlanda din „țările din zona roșie“

Persoanele care sosesc în Finlanda din „zonele roșii“ trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile. Altfel, riscă să fie amendate sau să petreacă până la trei luni în închisoare.

Anunțând că noile reguli vor fi puse în aplicare „cât mai curând“, ministrul Sănătății, Krista Kiuru, a mai spus că pentru cei care sosesc în țară s-ar putea impune testarea obligatorie.

Numărul de cazuri de Covid-19 în rândul copiilor din SUA a crescut cu 90% în ultimele 4 săptămâni

În ultimele patru săptămâni s-a înregistrat o creștere de 90% a numărului de cazuri de Covid-19 în rândul copiilor din SUA, potrivit unui raport publicat luni de Academia Americană de Pediatrie.

Conform acestui nou raport, în perioada 9 iulie – 6 august au existat 179.990 de noi cazuri de Covid-19 în rândul copiilor din SUA. Creșterea se poate datora faptului că se fac mai multe testări, a spus AAP. La începutul pandemiei, testarea a fost rezervată celor mai bolnavi.