• Cel puțin 33 de state americane au înregistrat o creștere a cazurilor noi de coronavirus în comparație cu săptămâna trecută.
  • Infecțiile din America Latină și Caraibe au depășit 3 milioane săptămâna aceasta, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.
  • Autoritățile din Hong Kong avertizează asupra unei potențiale „creșteri exponențiale” de cazuri noi după un focar apărut la nivel local.

Tokyo înregistrează un număr record de infecții noi zilnic

Japonia a înregistrat vineri 430 de cazuri noi de coronavirus. Este prima dată când țara a avut peste 400 de noi infecții într-o singură zi începând cu 24 aprilie, când era încă în stare de urgență.

Pietonii poartă măști de protecție pentru a ajuta la reducerea răspândirii coronavirusului în timpul mersului vineri, 10 iulie, la Tokyo.
Sursă foto: AP

Peste 800.000 de cazuri în India. Număr record de infecții pentru a treia zi consecutivă

India a înregistrat până în prezent peste 800.000 de cazuri Covid-19.

Ministrul a anunțat vineri un număr record de 27.114 de cazuri, ceea ce a ridicat totalul la nivel național la 820.916. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceasta este a treia zi consecutivă în care țara a înregistrat cel mai mare salt de la o zi la alta. Deoarece cazurile continuă să crească, orașele reimpun măsuri stricte pentru a stopa răspândirea.

Asistenții medicali care poartă haine de protecție ajung să analizeze oamenii pentru simptomele Covid-19 într-o mahalală din Mumbai, vineri.
Sursă foto: AP

O fabrică de textile din Los Angeles a fost închisă după 300 de cazuri de coronavirus și 4 decese

Un producător de articole de îmbrăcăminte din centrul orașului Los Angeles, cu peste 300 de angajați infectați, a fost închis după o anchetă privind moartea a patru lucrători, au spus vineri oficialii din domeniul sănătății. 

„Proprietarii și oamenii de afaceri au o responsabilitate morală și socială față de angajații și familiile acestora pentru a oferi un mediu de muncă sigur“, a spus Barbara Ferrer, de la Departamentul de Sănătate Publică.

Un bărbat din Florida și fiii săi sunt acuzați de vânzarea de substanțe chimice toxice ca leac împotriva coronavirusului

La trei luni după ce președintele american, Donald Trump, a sugerat că dacă consumi dezinfectanți ca tratament pentru coronavirus, un bărbat din Florida și cei trei fii ai săi se confruntă cu acuzații penale pentru că ar fi vândut o soluție toxică. Zeci de mii de oameni ar fi folosit-o ca leac pentru Covid-19. 

Mark Grenon, în vârstă de 62 de ani, și fiii săi, ar fi fabricat, promovat și vândut „Miracle Mineral Solution”, o soluție chimică ce conține clorură de sodiu și apă, potrivit plângerii penale.

Un alt record de cazuri zilnice în SUA

SUA au avut un număr record de noi cazuri de coronavirus într-o singură zi, 63.900.

Cel puțin 3.181.846 de cazuri de coronavirus sunt acum în SUA – un sfert din totalul global. 134.059 de persoane au murit.

Mexic va repatria cenușa a peste 200 de persoane ucise de Covid-19 în SUA

Un avion al Forțelor Aeriene din Mexic va transporta cenușa a peste 200 de cetățeni mexicani care au murit din cauza Covid-19 în SUA, din New York, în Mexic.

Din Mexic, cenușa va fi transportată în diverse locații din țară.

Brazilia depășește 1,8 milioane de cazuri de coronavirus

Brazilia a depășit 1,8 milioane de cazuri de coronavirus, vineri.

Au fost înregistrate 45.048 de cazuri noi în ultimele 24 de ore – ceea ce a dus la creșterea totalului țării la 1.800.827.

Brazilia a ajuns la 70.000 de decese Covid-19, după alte 1.214 persoane ucise de virus vineri. 

Covid-19 afectează întreg corpul, nu doar plămânii

Echipa de la Universitatea Columbia care lucrează la Irving Medical Center din New York – unul dintre spitalele care au avut cel mai mare număr de pacienţi bolnavi de Covid-19 în primăvara acestui an – a reanalizat rapoartele bolnavilor.

Analiza lor arată că noul coronavirus atac practic fiecare sistem major din corpul uman, afectează direct organele şi determină sângele să se coaguleze, inima să-şi piardă ritmul sănătos, rinichii să se inunde cu sânge şi proteine şi pe piele să apară erupţii cutanate. Aceasta provoacă dureri de cap, ameţeli, dureri musculare, dureri de stomac şi alte simptome, împreună cu simptome respiratorii clasice, cum ar fi tuse şi febră.

Tratamentul cu anticorpi pentru Covid-19 ar putea fi disponibil în acest an

Un tratament cu anticorpi, produs de Eli Lilly, ar putea fi pusă pe piață până la sfârșitul anului, potrivit CEO-ului unei firme de biotehnologie care lucrează cu gigantul farmaceutic. 

Ne mișcăm cu viteză” a spus Carl Hansen, CEO AbCellera. „Este ca și cum ai alerga 100 de metri în două secunde.”