• 12.000 de nurci din fermele de blană din Utah și Wisconsin au murit de Covid-19, scrie CBS.
  • China continentală raportează 21 de cazuri
  • Numărul total de infectări în Germania a ajuns la 322.864
  • Trump nu mai e„un risc de transmitere pentru alții”, spune medicul de la Casa Albă

Covid-19 ucide mii de nurci în SUA

CBS raportează că 12.000 de nurci au murit de coronavirus în Utah și Wisconsin.

După ce au contractat virusul pentru prima dată în august, aproape 10.000 de nurci au murit în fermele de blană din Utah, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Departamentului Agriculturii și Alimentației din Utah (UDAF). Medicul veterinar de stat, dr. Dean Taylor, a menționat pentru Associated Press că niciun animal nu a fost eutanasiat din cauza virusului.

Laboratoarele naționale de servicii veterinare (NVSL) ale Departamentului Agriculturii din SUA (USDA) au declarat că oamenii care lucrau la fermă și care au fost infectați cu COVID-19 în iulie probabil au transmis virusul animalelor. Totuși, ei spun că nu există dovezi că nurcile ar fi fost infectate de un munictor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

21 de cazuri noi în China continentală

China continentală a raportat 21 de noi cazuri de coronavirus pe 10 octombrie, a declarat duminică autoritatea națională de sănătate a țării.

Cazurile noi sunt infecții importate care implică călători din străinătate, a declarat într-un comunicat Comisia Națională de Sănătate.

Numărul de noi cazuri asimptomatice, pe care China nu le clasifică drept confirmate, a scăzut la 23 de la 39 cu o zi mai devreme.

Totalul cazurilor confirmate de Covid-19 în China continentală este de 85.557, în timp ce numărul morților a rămas la 4.634.

Trump nu mai e„un risc de transmitere pentru alții”, spune medicul de la Casa Albă

Medicul de la Casa Albă, Sean Conley, a declarat că Donald Trump a făcut sâmbătă un test COVID-19, care a arătat că el nu mai e un „risc de transmitere”.

Casa Albă nu a comentat imediat dacă declarația lui Conley care indică că testul de Covid-19 al președintelui american ar fi avut un rezultat negativ.

Peste 4.000 de cazuri noi în Mexic

Ministerul Sănătății din Mexic a raportat sâmbătă 4.577 de noi cazuri cu coronavirus și 135 de decese, bilanțul total ajungând la 814.328 de cazuri și 83.642 de decese.

Coronavirus în Germania

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 3.483. Numărul total fiind de 322.864, au arătat duminică datele Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase.

Numărul de morți raportat a crescut cu unsprezece, bilanțul total fiind de 9.615.

Potrivit autorităților germane, cazurile de Covid-19 din ultimele două zile au crescut brusc.