Coronavirus în lume LIVE UPDATE 12 august. Italia impune test COVID-19 pentru turiștii care vin Croația, Grecia, Malta și Spania

Sursa foto: Profimedia
  • Italia cere test COVID-19 pentru turiștii care vin din Croația, Grecia, Malta și Spania.
  • Franța: 2.524 de cazuri în 24 de ore.
  • Turcia începe școala online pe 31 august, iar elevii se pot întoarce la școala pe 21 septembrie.
  • OMS solicită un ajutor financiar de 76 de milioane dolari pentru Liban, în contextul pandemiei de coronavirus.

Italia vrea test COVID-19 de la Croația, Grecia, Malta și Spania

Italienii primesc turiști din Croația, Grecia, Malta sau Spania doar dacă își fac testul COVID-19, relatează The Guardian.

Evident, rezultatul testului ar trebui să fie negativ dacă aceștia doresc să intre în Italia.

În cursul zilei de miercuri, italienii au raportat 481 de cazuri noi COVID-19 și 10 decese.

Franța a raportat 2.524 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore

Este un nou record pentru francezi și, deși numărul de cazuri crește, spitale din Franța nu ma sunt aglomerate de bolnavi COVID.

Totalul de cazuri de coronavirus din Franța a ajuns la 206.696, relatează The Guardian.

Școlile din Turcia se redeschid de pe 21 septembrie 2020

Deși cursurile online vor începe pe 31 august, turcii vor merge la școală fizic abia pe 21 septembrie, relatează The Guardian.

Aceasta este măsura autorităților prin care vor să-i reintroducă pe elevi din nou în comunitățile de la școală și să nu țină pe loc educația acestora.

OMS este îngrijorat de situația din Liban în contextul coronavirus

Explozia din Liban, din portul Beirut, îi face pe libanezi să se confrunte cu o triplă criză: financiară, medicală și foametea.

OMS este îngrijorat de situația libanezilor, mai ales acum, după explozie. Oficialii organizației solicită 76 de milioane de dolari drept ajutor financiar care să meargă către libanezi, relatează The Guardian.

China a înregistrat 25 de cazuri noi de coronavirus

China a înregistrat marți 25 de cazuri noi de infectări cu Covid-19 – cu 19 mai puține decât în ziua precedentă. Toate cazurile locale, 9 la număr, au fost raportate în regiunea Xinjiang.

În China au apărut până în prezent 84.737 de cazuri de coronavirus și 4.634 de decese.

Victoria raportează cea mai mare creștere zilnică a deceselor cauzate de coronavirus

Statul Victoria din Australia a înregistrat 21 de decese noi în ultimele 24 de ore – cel mai mare record de o singură zi în ceea ce privește numărul de morți de la începutul pandemiei.

Noile victime cresc numărul total al deceselor la 267.

De asemenea, țara a raportat 410 noi cazuri Covid-19, ridicând numărul total de infecții în Victoria la 15.251.

Mexic înregistrează aproape 1.000 de noi decese

În Mexic, marți au murit 926 de oameni din cauza coronavirsului, crescând numărul total de decese la 53.929, a informat Ministerul Sănătății din țară.

Țara e pe locul al treilea în lume la numărul de decese cauzate de Covid-19, după Statele Unite și Brazilia.

Mexic a raportat marți 6.686 de noi infecții, ceea ce a adus numărul total de cazuri la 492.522.

Noua Zeelandă pune sub semnul întrebării alegerile, după ce în țară au apărut noi cazuri de coronavirus

Noua Zeelandă va amâna dizolvarea Parlamentului „cu cel puțin câteva zile“, a anunțat miercuri premierul Jacinda Ardern la o conferință de presă.

Dizolvarea Parlamentului era programată să aibă loc miercuri, acesta fiind un pas cheie spre organizarea alegerilor naționale din 19 septembrie.

Ardern a spus că „nu s-a luat încă nicio decizie“ cu privire la amânarea alegerilor.

Anunțul vine după ce Noua Zeelandă a confirmat marți patru noi cazuri de Covid-19, după 102 zile în care țara nu a înregistrat niciun caz.

În plus:

Centrele pentru bătrâni au fost închise: Ardern a anunțat, de asemenea, că toate centrele de bătrâni din Noua Zeelandă vor fi închise pentru a proteja comunitățile „vulnerabile“ de răspândirea coronavirusului.

Testarea în masă: Bloomfield a spus că oficialii din domeniul sănătății s-au pregătit „să testeze zeci de mii de oameni în zilele următoare, astfel încât să putem vedea dacă mai există cazuri de Covid-19 în comunitate“.

Înapoi în izolare: Auckland, cel mai populat oraș din Noua Zeelandă, a fost plasat sub restricții de nivel 3, după confirmarea marilor cazuri. Toate întreprinderile neesențiale, inclusiv restaurantele și barurile, sunt închise, iar localnicilor li se permite să plece de acasă doar pentru activități esențiale, cum ar fi cumpărăturile alimentare. Școlile din Auckland vor fi, de asemenea, închise timp de trei zile.

„L-am încercat eu“: CEO-ul Fondului rus pentru investiții directe spune că a administrat vaccinul Covid-19 familiei sale

Kirill Dmitriev, CEO-ul Fondului rus pentru investiții directe, care finanțează cercetarea privind vaccinul anti-coronavirus aprobat în Rusia, a spus marți că extinderea medicamentului „se va face treptat“.

„Nu vom începe să vaccinăm mâine 10 milioane de oameni. Va fi un proces gradual și atent“.

Dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, vaccinul a fost numit Sputnik-V, făcând referire la lansarea surprinzătoare din 1957 a primului satelit din lume al Uniunii Sovietice.

„Putem spune că funcționează. Am încercat eu. L-am administrat părinților, soției mele“, a mai spus Dmitirev.

Fauci se îndoiește serios că Rusia a dovedit că noul vaccin este sigur și eficient

Dr. Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase din SUA, a spus că se îndoiește serios că Rusia a dovedit că vaccinul ei împotriva coronavirusului este sigur și eficient.

„Sper că rușii au dovedit, în mod clar, că vaccinul este sigur și eficient. Mă îndoiesc serios că au făcut asta“, a spus Fauci.

Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a spus că a avea un vaccin și a dovedi că un vaccin este sigur și eficient sunt două lucruri diferite.

Trump a anunțat un acord cu Moderna pentru livrarea a 100 de milioane de doze din vaccinul său Covid-19

Donald Trump a anunţat marţi un contract de 1,5 miliarde de dolari pentru livrarea a 100 milioane de doze de vaccin experimental al companiei americane de biotehnologie Moderna, al şaselea contract de acest gen după luna mai.

„Suntem pregătiţi să producem rapid 100 milioane de doze de îndată ce vaccinul va fi aprobat şi până la 500 de milioane la scurt timp după aceea, vom avea 600 milioane de doze“, a spus Donald Trump, citând cifre sensibil diferite, într-o conferință de presă la Casa Albă.