• Cazurile continuă să crească în statul australian Victoria. Alte 273 de infecții au fost înregistrate.
  • Numărul de infecții din America Latină și Caraibe a depășit 3 milioane săptămâna aceasta, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.
  • Președintele SUA, Donald Trump, a purtat o mască de protecție în public, după luni bune în care a refuzat să facă acest lucru.

Scoția nu exclude impunerea restricțiilor de călătorie pentru vizitatorii din Anglia

Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a sugerat posibilitatea de a solicita vizitatorilor din Anglia să stea în carantină la sosirea în Scoția. 

Sturgeon a spus, referitor la impunerea unor restricții de carantină pentru călătorii englezi: „Nu e ceva ce intenționez să fac chiar acum, dar voi lua decizii cât mai bune pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Scoția“.

73 de lucrători agricoli din Marea Britanie au fost infectați cu coronavirus

Cel puțin 73 de angajați de bază care lucrează pentru producătorii de legume AS Green and Co cu sediul în orașul Mathon din vestul Angliei au fost testați pozitiv cu coronaviru. Acolo a fost înregistrat un focar, iar celor infectați li se cere să se auto-izoleze în fermă pentru a reduce răspândirea virusului.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Peste 7.000 de persoane bolnave de Covid-19 internate în Florida

7.268 de pacienți sunt internați în Florida.

Miami-Dade, Broward și Palm Beach înregistrează cel mai mare număr de pacienți spitalizați.

Mii de mii de oameni protestează la Tel Aviv împotriva măsurilor adoptate în gestionarea crizei coronavirusului

Protestatarii au criticat măsurile luate de premierul Netanyahu pe fondul gestionării crizei coronavirusului. Rata şomajului a crescut cu 21% în Israel de la intrarea ţării în carantină.

Mulţi israelieni consideră ineficiente măsurile de salvgardare economică adoptate de guvern

Sâmbătă s-au înregistrat peste 61.000 de cazuri de Covid-19 în SUA

Peste 3.245.925 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Statele Unite până la sfârșitul zilei sâmbătă, potrivit Universității Johns Hopkins. De când a început pandemia, peste 134.777 de  persoane au murit în SUA din cauza virusului. 

Sâmbătă, Universitatea Johns Hopkins a raportat 61.352 de cazuri noi și 685 de decese noi provocate de virus.

Aproximativ 40% dintre persoanele infectate cu Covid-19 nu au simptome, spune CDC

Aproximativ 40% dintre persoanele infectate cu Covid-19 nu prezintă nicio simptomă a bolii, spun Centrele americane pentru Controlul și Prevenirea bolilor (CDC).

Brazilia a înregistrat peste 1.000 de noi decese cauzate de Covid-19

Alte 1.071 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Brazilia, au anunțat sâmbătă autoritățile medicale.

Numărul de decese al țării se ridică acum la 71.469, al doilea cel mai mare din lume. Doar Statele Unite au înregistrat mai multe victime.

Președintele Trump a purtat o mască în public sâmbătă, după luni bune în care a refuzat să facă acest lucru

Preşedintele american Donald Trump a purtat pentru prima dată de la începutul epidemiei de Covid-19, cu ocazia vizitei oficiale a unui spital militar. Preşedintele a declarat că a luat decizia de a purta mască în urma recomandărilor asistenţilor şi experţilor săi, care i-au cerut lui Trump să urmeze liniile directoare implementate de guvernul federal.

Trump a vizitat Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed din Washington DC, pentru a se întâlni  cu militarii răniţi în operaţiuni şi medicii care se ocupă de pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19.

Imaginea articolului Donald Trump, văzut pentru prima dată purtând masca în public, de la începutul pandemiei de Covid-19
Sursă foto: Profimedia