• Aproape 750.000 de decese la nivel global
  • Consilier apropiat al președintelui Nicolas Maduro are coronavirus
  • Statul australian Victoria înregistrează 278 de cazuri noi și opt decese
  • Noua Zeelandă raportează 14 cazuri noi
  • Germania adaugă Bucureștiul pe lista „zonelor de risc“
  • Iordania închide granița cu Siria

Aproape 750.000 de decese la nivel mondial

Au fost înregistrate 749.358 de decese la nivel mondial, în aproape opt luni de la primele cazuri de coronavirus.

În urmă cu două zile, numărul de cazuri a trecut pragul de 20 de milioane, ajungând acum la 20.620.847.

India înregistrează o creștere record a cazurilor de pe o zi pe alta

India a raportat joi un alt record de noi infecții cu coronavirus, în timp ce numărul deceselor a depășit 47.000.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În ultimele 24 de ore au apărut 66.999 de cazuri noi, după ce țara a atins un total de aproape 2,4 milioane până în prezent. În ultimele 15 zile consecutive, țara  a avut câte 50.000 de cazuri sau mai multe în fiecare zi.

Peste un milion de australieni sunt acum fără job

Mai mult de un milion de australieni sunt fără loc de muncă, conform ultimelor date privind forța de muncă, care arată că rata șomajului este acum de 7,5%.

Chiar dacă numărul de locuri de muncă sezoniere a crescut cu 114.700 de persoane în perioada iunie – iulie, iar numărul de ore de muncă s-a mărit cu 1,3%, rata șomajului în iulie a crescut față de 7,4%, cât era în iunie.

Consilier apropiat al președintelui Nicolás Maduro, infectat cu noul coronavirus

Ministrul Venezuelan al Comunicațiilor și consilierul apropiat al președintelui Nicolás Maduro, Jorge Rodríguez, a fost diagnosticat cu coronavirus, în timp ce cazurile zilnice din țară cresc constant.

„Chiar dacă sunt într-o stare generală bună, trebuie să respect măsurile de izolare și îngrijirile necesare pentru a mă vindeca“, a spus Rodríguez pe Twitter.

Statul australian Victoria înregistrează 278 de cazuri noi și opt decese

Statul australian Victoria a înregistrat peste noapte 278 de cazuri noi de coronavirus. Opt oameni au murit în ultimele 24 de ore.

Noua Zeelandă raportează 14 cazuri noi, dintre care 13 persoane făceau parte din același grup

Dr. Ashley Bloomfield, directorul general al sănătății din țară, a spus că nu există „nicio vină sau rușine“ în faptul că ai Covid-19 – virusul este de vină, iar oamenii sunt soluția.

„O femeie din Filipine, care a ajuns pe 8 august și care este în izolare“ și „alte 13 cazuri confirmate noi, în Auckland“, a spus Bloomfield, aduc în total 14 cazuri noi.

În Noua Zeelandă există 36 de cazuri active.

Germania adaugă Bucureștiul pe lista „zonelor de risc“

Germania a adăugat miercuri Bucureștiul și alte câteva județe ale României pe lista de locuri considerate cu risc ridicat pentru infecții cu coronavirus, ceea ce a obligat un ministru german să anuleze o călătorie în scop profesional, în capitala țării.

Cum se face o mască de protecție folosind o bucată de material și două elastice

Iordania închide granița cu Siria după cazurile apărute la singurul punct de trecere deschis

Iordania închide granița cu Siria timp de o săptămână începând de joi, după ce personalul din singurul punct de trecere deschis a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

AFP raportează că Iordania a înregistrat o scădere a cazurilor, cu noi infecții înregistrate în principal în rândul călătorilor veniți din străinătate, dar a înregistrat în ultimele două zile 25 de cazuri de Covid-19 la frontiera cu vecinii nordici.

Ministrul de Interne Salamah Hammad al-Sahaim a decis miercuri „să închidă postul vamal Jaber pentru o săptămână începând de joi dimineață“, a informat presa locală.

Iordania a înregistrat un total de 1.303 infecții cu coronavirus și 11 decese, în timp ce Siria a confirmat peste 1000 de cazuri în zonele federale, dar ministerul sănătății a recunoscut că nu are „capacitatea de a efectua teste pe scară largă în provincii“.