• Noua Zeelandă raportează 0 cazuri pentru a 18-a zi consecutivă.
  • Cehia închide școlile, restaurantele și muzeele.
  • Rusia a raportat 13.592 cazuri noi, bilanț aproape de cel mai mare înregistrat până acum.
  • Italia, recomandare ca oamenii să nu invite în casă mai mult de șase persoane care nu locuiesc sub același acoperiș.

Numărul cazurilor de coronavirus din lume a depășit, marți, 38 de milioane, fiind raportate până acum 1.085.000 de decese asociate cu Covid-19 și 28,6 milioane de persoane vindecate de Sars-Cov-2, potrivit centralizării realizate de Worldometers.

Comisia Europeană vrea să scoată carantina în statele membre

Comisia Europeană își propune să evite carantinarea în statele membre.
Dacă vrei sa ajungi într-o țară europeană, trebuie să ai testul negativ la purtător. Este propusă, o „recunoaşterea reciprocă” a testelor COVID-19 de către toate statele membre. Asta ar permite oamenilor de afaceri sau turiştilor să evite o eventuală carantină.

Restricții noi în Italia

Italia introduce noi măsuri, prin decretul semnat azi noapte de primul ministru. Spațiile interioare ale restaurantelor și barurilor se vor închide la ora 24. Sunt interzise și petrecerile private. Mai mult, autoritățile recomandă ca italienii să nu invite în casă mai mult de șase persoane care nu locuiesc sub același acoperiș. Școlile rămân deschise, dar sunt interzise excursiile didactice. Cinematografele, teatrele și sălile de concerte nu pot găzdui mai mult de 200 de persoane în interior și 1.000 în exterior. În ultimele 24 de ore, 4619 de noi cazuri au fost confirmate, iar 39 de persoane au murit în Italia.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Mexic confirmă primul caz de Covid-19 și gripă

Duminică, guvernul mexican a confirmat prima infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 şi cu gripa sezonieră la aceeaşi persoană, potrivit lui Jose Luis Alomia, director general de epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii.

SUA: Primul caz confirmat de reinfecție cu Covid-19

În timp ce Donald Trump s-a declarat „imun” la mitingul său din Florida, un nou studiu de caz publicat în The Lancet a dezvăluit că un tânăr de 25 de ani din Nevada a fost infectat cu coronavirus de două ori în acest an.

Acesta este primul caz confirmat de reinfecție în SUA. Cele două infecții la acest pacient au avut loc în șase săptămâni.

Coreea de Sud a raportat luni 102 noi cazuri de coronavirus

Luni, Coreea de Sud a raportat 102 noi cazuri de Covid. Infecțiile zilnice au scăzut în mare parte în intervalul de două cifre în ultimele două săptămâni, ceea ce a determinat guvernul să relaxeze unele reguli privind distanțarea socială în această săptămână.

Cehia închide școlile, restaurantele și muzeele

Republica cehă impune o nouă serie de măsuri restrictive ca răspuns la o creştere record a infecţiilor cu Covid-19. Ţara a înregistrat luni peste 1.000 de decese. Toate restaurantele şi cluburile vor fi închise de miercuri, iar consumul de alcool este interzis în locurile publice. S-au închis şi cinematografele, grădinile zoologice, sălile de fitness şi muzeele.

În plus, şcolile vor fi închise cel puţin până pe 2 noiembrie. Excepţie fac şcolile în care învaţă copiii medicilor şi asistenţilor medicali. Grupurile mai mari de şase persoane sunt interzise, iar masca este obligatorie în staţiile de autobuz.

Rusia a confirmat 1,312,310 de cazuri de coronavirus și 22,722 de decese

Luni, Rusia a raportat 13.592 cazuri noi, bilanț aproape de cel mai mare înregistrat până acum. Totodată, au fost raportate și alte 125 de decese.