• Coreea de Sud înregistrează cel mai mare număr de îmbolnăviri din aprilie și până acum
  • Noua Zeelandă închide două școli după ce doi elevi s-au infectat cu noul virus
  • Rusia a confirmat joi 5.102 de noi cazuri cu coronavirus.
  • Rusia se oferă să ajute SUA cu vaccinul „Sputnik V”, americanii spun că nu

Putin le-a oferit americanilor vaccinul rusesc, însă SUA spune nu

Oficialii ruși de la Moscova au declarat pentru CNN că oferă SUA „cooperare fără precedent” pentru a accelera accesul la vaccinuri și tratamente Covid-19 eficiente. În replică, SUA spune că în prezent „nu este deschisă progreselor medicale ruse”.

Purtătoare de cuvânt a preşedintelui american, Kayleigh McEnany, a declarat joi că Donald Trump a fost informat despre noul vaccin rusesc. Ea a spus că vaccinurile americane trec prin faza 3 de testare „riguroasă” de standarde înalte.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Germania a raportat miercuri 1.449 de infecții noi cu noul virus Sars-Cov-2

Germania a raportat 1.449 de cazuri noi de Covid-19, ceea ce a adus totalul țării la 221.413, relatează Institutul Robert Koch.

Până în prezent, în Germania, 9.221 de persoane au decedat după ce au contractat noul coronavirus, dintre care 14 au fost raportate în ultimele 24 de ore, scrie The Guardian.

Vârful epidemiei a fost atins la începutul lui aprilie, când RKI a raportat peste 6.000 de cazuri zilnice. Creşterea numărului de infectări urmează după relaxarea restricţiilor şi relansarea călătoriilor într-o mare parte a Europei.

Coreea de Sud înregistrează peste 100 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr raportat din aprilie

Coreea de Sud a înregistrat joi 103 noi cazuri de coronavirus, au anunţat centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC), potrivit CNN.

Este pentru prima dată când țara a raportat peste 100 de cazuri noi zilnice de la 1 aprilie.

Printre noile cazuri, 85 au fost transmise local, iar 18 au fost importate, a declarat vicepremierul Sănătății, Kim Ganglip, în cadrul unui briefing.

Rusia a confirmat joi 5.102 de noi cazuri cu coronavirus, ceea ce a adus la numărul total de cazuri al țării la 907.758, scrie The Moscow Times.

Cel mai mare număr de cazuri noi au fost înregistrate la Moscova și în regiunea Sverdlovsk, localizată în Munții Urali.

Venezuela a anunțat astăzi cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de coronavirus

Venezuela a raportat joi 1.281 de cazuri noi cu Covid-19, cea mai mare creștere zilnică a infecțiilor, potrivit vicepreședintelui țării, Delcy Rodriguez.

Numărul total de cazuri confirmate în Venezuela este de 8.725.

Autoritățile au raportat și 18 decese cauzate de noul virus, ridicând numărul total al deceselor confirmate de la începutul pandemiei la 259.

Joi a fost a patra zi la rând în care țara a raportează cel mai mare număr zilnic de infecții cu Sars-Cov-2.

Japonia raportează 1.177 de cazuri noi de coronavirus

Japonia a raportat joi 1.177 de cazuri noi de Covid-19 și 10 decese, potrivit ministerului sănătății din țară. Noile infecții ridică totalul confirmat la nivel național al Japoniei la 52.929 de cazuri și 1.086 de decese.

Noua Zeelandă a raportat 12 cazuri noi, dintre care doi elevi

Noua Zeelandă a raportat 12 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, au anunțat oficialii din sănătate.

Noile cazuri au fost transmise local, a declarat directorul general al sănătății din Noua Zeelandă, Dr. Ashley Bloomfield, în cadrul unei conferințe de presă.

Printre noile cazuri se numără și doi elevi. Cele două școli unde învățau elevii au fost închise, în același timp autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică, potrivit Bloomfield.

Bloomfield a anunțat, de asemenea, că joi au fost efectuate 15.703 de teste de coronavirus – cel mai mare număr de teste prelucrate într-o singură zi.