• Algeria a deschis cafenelele, plajele și moscheele.
  • Arabia Saudită impune 7 săptămâni de școală online până ce elevii se vor întoarce în clase.
  • Turcia raportează 1.256 de cazuri în 24 de ore.
  • Zi record pentru Malta: 72 de îmbolnăviri cu COVID-19.

Situația COVID-19 în lume: 21.520.157 de îmbolnăviri

Chiar dacă ne aflăm în ultima lună a verii, numărul de cazuri de coronavirus crește. Deși vara ar fi trebuit să mai domolească pandemia, cel puțin în teorie, iată că așteptările ne-au fost înșelate.

Azi, 15 august 2020, totalul de cazuri de coronavirus a ajuns la 21.520.157, la nivel global, conform Worldometers.

În plus, numărul de decese a ajuns la 766.595.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Și pentru că întotdeauna încercăm să privim și partea bună a situației, trebuie să știi că numărul total de persoane care s-au recuperat în urma îmbolnăvirii cu COVID-19 a ajuns la 14.268.868.

Algeria a deschis azi moscheele, cafenelele, plajele și parcurile

După 5 luni, Algeria face un pas spre relaxare deschizând cafenelele, plajele, parcurile și chiar moscheele, relatează The Guardian.

Totuși, mai mult de jumătate din țară rămâne țintuită sub palma grea a interdicțiilor, iar masca de protecție este obligatorie și în exterior.

Autoritățile au luat decizia de a deschide treptat locurile publice afirmând că rata de infectare s-ar fi stabilizat.

Grecia: 230 de cazuri noi de coronavirus ieri, dintre care 27 au fost turiști de peste hotare

Numărul total de cazuri de COVID-19 din Grecia a ajuns la 6.858, iar totalul de decese a ajuns la 226, relatează The Guardian.

Doar ieri au fost înregistrate 230 de cazuri noi de coronavirus, dintre care 27 au fost turiști care au venit de peste hotare.

Ieri au fost raportate și trei noi decese.

Arabia Saudită: 7 săptămâni de școală online

Primele 7 săptămâni ale noului an școlar se vor derula online în Arabia Saudită, relatează The Guardian.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, iar decizia este motivată prin dorința oficialilor de a rămâne precauți în fața răspândirii agresive a coronavirusului.

Malta: Record de cazuri COVID-19 într-o singură zi – 72 de îmbolnăviri

Dacă la prima vedere nu pare un record, căci nu se compară cu numărul de bolnavi pe care îl raportează America într-o zi, pentru Malta este un număr imens.

Primul caz de coronavirus din Malta a fost raportat pe 7 martie, relatează The Guardian. În ultimele trei săptămâni, Malta s-a văzut nevoită să facă față unui număr din ce în ce mai mare de cazuri COVID-19, deși la mijlocul lunii iulie s-a bucurat de 8 zile consecutive fără niciun caz, spun jurnaliștii de la AFP.

Turcia: 1.256 de cazuri COVID-19 în 24 de ore

Zi marcantă pentru Turcia azi: oficialii au raportat 1.256 de cazuri într-o singură zi, număr care, pentru Turcia, reprezintă un record, relatează The Guardian.

Ultima oară când turcii au raportat un număr record a fost în iunie.

Turcii au renunțat parțial la izolare pe data de 1 iunie. În ceea ce privește începutul noului an școlar, elevii ar putea merge la școală luna viitoare.

Franța e pe lista roșie a Marii Britanii

Cei care călătoresc din Franța în Marea Britanie vor fi nevoiți să se izoleze timp de 14 zile, începând de sâmbătă, e anunțul autorităților de la Londra.

A doua cea mai populară destinație pentru britanici a înregistrat un număr record de cazuri – 2.669 în ultimele 24 de ore.

Spania, cea mai populară destinație, a fost înlăturată de pe lista sigură pe 26 iulie.

Franța ar putea răspunde cu aceeași măsură

Britanicii care ajung în Franța ar putea fi și ei obligați să stea în carantină timp de 2 săptămâni, după ce guvernul Boris Johnson a decis să scoată Franța de pe lista țărilor verzi.

Țările de Jos, care au fost și incluse pe lista roșie, au impus deja măsuri reciproce către Marea Britanie.

Numărul morților în SUA ar putea atinge 200.000 până în septembrie

Autoritățile americane se așteaptă ca bilanțul morților să atingă 200.000 în următoarele 2 săptămâni, luând în consideraere că elevii se pregătesc să se întoarcă în noul an școlar.

Statele California și Colorado sunt cele mai afectate, iar la nivel național, peste 160.000 de americani și-au pierdut viața din cauza Covid-19.

Noua Zeelandă înregistrează noi cazuri după impunerea carantinei

Noua Zeelandă, o țară care a avut 102 zile fără niciun caz raportat, a început să înregistreze noi infectări. După ce în urmă cu câteva zile oficialii au raportat 12 cazuri, acum au fost găsite alte 7, iar 6 dintre acestea sunt direct conectate cu cele precedente.

În urma acestor îmbolnăviri, Auckland a fost plasat sub carantină timp de 2 săptămâni.