• Iordania închide un oraș din apropierea graniței cu Siria.
  • Marea Britanie raportează 1.040 de cazuri în 24 de ore.
  • Italia închide cluburile și restaurantele, iar masca devine obligatorie în aer liber.
  • Australia ar putea produce un vaccin eficient în 2021, a spus Greg Hunt, ministrul Sănătății.
  • Autoritățile din SUA au emis o autorizație de urgență pentru testele de salivă, după ce acestea au fost un succes pentru jucătorii de baschet din NBA

Iordania va închide un oraș din cauza numărului mare de cazuri COVID

Iordania va închide un oraș din apropierea graniței cu Siria, relatează The Guardian. Autoritățile spun că duminică au înregistrat multe cazuri de coronavirus, iar ultima oară când au avut o zi record a fost în urmă cu patru luni.

Ministrul Sănătății a declarat că jumătate din cele 39 de cazuri raportate în 24 de ore se află în Ramtha, un oraș din apropierea graniței cu Siria.

Marea Britanie: 1.040 de cazuri în 24 de ore

Marea Britanie se confruntă cu un număr mare de îmbolnăviri, numărul total de cazuri COVID-19 ajungând la 318.484, relatează The Guardian.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Irlanda va decide luni dacă va mai impune restricții

Irlanda și-a redeschis economia mai încet decât majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. Irlandezii nu s-au grăbit tocmai pentru a preveni o creștere alarmantă a cazurilor COVID-19.

Totuși, în ultimele două săptămâni irlandezii au fost nevoiți să impună restricții pentru că numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a crescut.

Luni, oficialii se întâlnesc să discute dacă mai este sau nu nevoie de o serie de restricții, relatează The Guardian.

Italia închide cluburile și impune masca de protecție în aer liber

Oficialii italieni au declarat că au făcut mari eforturi pentru a domoli pandemia de coronavirus și nu-și permit să se întoarcă în punctul zero, așa că, începând de luni, cluburile și restaurantele vor fi închise.

Italienii le-au transmis oamenilor că masca de protecție va fi obligatorie și în aer liber, relatează The Guardian.

Franța: 3.015 cazuri noi COVID-19 în 24 de ore

Francezii au raportat 3.015 cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus, relatează The Guardian.

Este a doua zi când francezii depășesc 3.000 de cazuri. Specialiștii investighează 236 de focare de infecție cu COVID-19.

Australia ar putea produce un vaccin eficient în 2021

Greg Hunt, ministrul Sănătății, a spus că este optimist în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva Covid-19 în 2021. Acesta a adăugat că Australia este în negoiceri avansate cu mai multe companii farmaceutice și că este aproap de a semna un acord pentru ca antidotul să fie produs în țara sa.

Testele de salivă au fost aprobate de urgență

Autortiățile din SUA au emis o autorizație de urgență pentru a folosi testele de salivă dezvoltate de Yale School of Public Health. Testele au fost folosite într-o fază preliminară pe jucătorii din NBA, rezultatele fiind bune.

Algeria revine la normal

Pentru prima dată în ultimele 5 luni, Algeria și-a redeschis moscheile, cafenelele, plajele și parcurile, într-o primă etapă de relaxare treptată a măsurilor restrictive.

Grecia a anunțat 230 de cazuri noi de Covid-19

Grecia a raportat 230 de cazuri noi de Covid-19, 27 dintre acestea înregistrându-se la turiști internaționali. Numărul infectărilor începe să urce în luna august, fapt ce este cauzat și de redeschiderea sezonului turistic, după aproape 2 luni de carantină strictă.

China are doar 19 cazuri noi

Epicentrul pandemiei a raportat doar 19 cazuri noi de Covid-19, 15 dintre acestea fiind importate, iar 4 fiind cu transmitere comunitară, toate în Xinjiang.