• India are peste 5 milioane de cazuri de coronavirus.
  • Suedia avea ieri cel mai mic număr zilnic de îmbolnăviri din ultimele cinci luni: 108.
  • Jumătate din numărul elevilor din lume nu pot merge fizic la școală din cauza pandemiei.

Suedia a înregistrat ieri cel mai mic număr zilnic de îmbolnăviri, din ultimele 5 luni: 108. România a avut ieri 1111 cazuri noi

În timp ce multe țări europene se confruntă cu creșteri pe care nu le-au mai văzut din perioada de vârf a pandemiei, Suedia are cea mai mică rată de infectare, relatează The Guardian.

„La noi nu există o revenire a numărului mare de cazuri, așa cum există în alte țări”, a declarat Anders Tegnell, liderul secției de epidemiologie din țară și cel care a gândit strategia lockdown-ului în Suedia.

„Până la urmă, rămâne să vedem cât de eficientă este strategia noastră, o strategie care să funcționeze pe perioadă mai lungă. Spre deosebire de o strategie care să izoleze oamenii, să închidă afaceri, să deschidă, să izoleze și iar să deschidă”, a adăugat Anders.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

India: Peste 5 milioane de cazuri COVID-19 confirmate

Coronavirusul se răspândește în India mult mai repede decât în orice altă țară, relatează BBC.

India are zilnic peste 90.000 de cazuri noi, încă de la începutul săptămânii.

Guvernul declară că numărul de morți este mult mai mic decât în alte țări.

Cazurile de înmulțesc din cauza relaxărilor implementate de autorități. Oficialii au început să ridice restricțiile pentru a ajuta economia să crească, având în vedere că indienii au pierdut milioane de locuri de muncă odată cu începutul pandemiei.

Trump: „Virusul va dispărea și fără vaccin”

Trump a declarat că virusul ar putea să dispară și fără vaccin datorită „mentalității de turmă”, relatează The Guardian.

Totuși, nu este clar dacă președintele Americii s-a referit la „imunitatea de grup” și a fost o eroare de exprimare. Jurnaliștii The Guardian chestionează mesajul lui Trump, mai ales că a repetat de câteva ori „mentalitate de turmă” în discursul său.

Jumătate din numărul elevilor din lume nu por merge la școală din cauza pandemiei

Aproximativ 872 de milioane de elevi nu au voie să meargă fizic la cursuri, conform unor date centralizate de Unicef, relatează The Guardian.