• Bilanțul cazurilor la nivel mondial a depășit 22 de milioane de infectări
  • Spania raportează o nouă creștere record: peste 3.000 de cazuri noi
  • Acțiunile de la Wall Street au înregistrat un nou record, în ciuda situației economice incerte
  • Tinerii nu sunt invicibili în fața coronavirusului, spune OMS

Italia înregistrează un nou record de infectări zilnice

Italia a înregistrat miercuri 642 de cazuri noi cu Covid-19, atingând un nou record de infectări când țara a ridicat o parte din restricții. Prin luna mai, Italia începuse să revină la normalitate.

În total, autoritățile italiene au raportat 255.178 de cazuri cu coronavirus și 35.412 de decese.

Duminică, guvernul a dispus închiderea cluburilor și a decis ca măștile să devină obligatorii și în aer liber, în anumite zone.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Spania raportează o nouă creștere record: peste 3.000 de cazuri noi

Spania a raportat 3.715 de noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri ministerul sănătății. Potrivit Reuters, acesta marchează un nou record zilnic, deoarece țara a ieșit dintr-un blocaj strict la sfârșitul lunii iunie.

Cazurile cumulate, care includ teste de anticorpi la pacienții care s-au redresat deja, au crescut cu 6,671 până la 370,867, anunță autoritățile din sănătate.

Datele UE arată că Spania a înregistrat cel mai mare număr de cazuri Covid-19 în Europa de Vest.

Fără petreceri la Mykonos, iar masca va fi obligatorie în spațiile închise, dar și deschise

Grecii au impus noi restricții pe insula Mykonos și în regiunea Halkidiki din nordul țării, din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19 din ultimele zile. Prin urmare, autoritățile au decis interzicerea totală a petrecerilor și spectacolelor, a evenimentelor publice sau private cu mai mult de 9 persoane. Totodată, masca va fi obligatorie în spațiile închise, dar și deschise.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu 21 august, timp de 10 zile, scrie The Guardian.

22 de milioane de cazuri la nivel global

Conform numărătorii de la Universitatea John Hopkins, bilanțul total al cazurilor de coronavirus la nivel mondial tocmai a depășit 22 de milioane. De asemenea, aproape 780.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza Covid-19.

SUA și Brazilia sunt, în continuare, cele mai afectate țări din lume. SUA are 5.45 milioane de cazuri și 170.000 de decese

Acțiunile de pe bursă ajung la un nivel record

Indicele S&P, care măsoară perfomanța la bursă a celor mai puternice 500 de companii din SUA, a atins un nou nivel record pe Wall Street, în ciuda situației economice incerte.

Indicele a crescut cu 55% față de nivelul cel mai jos pe care l-a înregistrat, pe 23 martie, după ce guvernul și banca centrală au injectat stimulente generoase în piață.

Organizația Mondială a Sănătății spune că tinerii nu sunt invincibili

OMS atrage atennția că tinerii trebuie să fie precauți. Reprezentanții organizației au declarat că virusul se răspândește acum preponderent la persoanele cu vârsta între 20 și 40 de ani, care ar putea să nu fie conștiente că sunt infectate și care ar putea transmite virusul mai departe către categoriile vulnerabile.

„Vedem tineri care ajung la ATI. Vedem tineri care mor din cauza virusului”, a spus epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove.

Africa de Sud testează un vaccin din SUA

Africa de Sud a anunțat că lansează testele clinice pentru un vaccin dezvoltat de SUA. 2.900 de voluntari vor primi antidotul în această săptămână pentru a vedea eficiența și siguranța acestuia.

Este al doilea astfel de studiu din Africa de Sud, a doua cea mai afectată țară de pe continent.

Vaccinul se numește NVX-CoV2373 și este fabricat de compania americană Novavax.