• Peste 18 milioane de cazuri de COVID-19 în lume și peste 680 de mii de decese.
  • Stare de calamitate naturală în Victoria Australia – restricții mai aspre până pe 13 septembrie.
  • Teritoriul Capitalei Australiene nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19 în 24 de ore.
  • O echipă de 60 de medici va ajunge în Hong Kong pentru a ajuta la testarea în masă pentru COVID-19.
  • Presa nu are acces la convenția americanilor de nominalizare a candidaților la prezidențiale, din cauza măsurilor de siguranță.

18.023.614 cazuri de COVID-19 în lume și 688.949 de decese

Conform Worldometers, sunt peste 18 milioane de cazuri de coronavirus în lume, iar numărul de decese a ajuns la 688.949.

11.332.080 de persoane au fost declarate vindecate.

În Victoria, Australia, s-a anunțat etapa 4 a izolării și „stare de calamitate naturală”

Daniel Andrews, Premierul Victoriei, a anunțat că statul se confruntă cu 671 de noi cazuri de coronavirus și 7 decese noi, relatează The Guardian.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Autoritățile au anunțat etapa 4 a procesului de izolare și carantină, iar Premierul numește situația actuală „stare de calamitate naturală”.

„În primul rând, începând cu ora 18:00, am să declar „stare de calamitate naturală” în Victoria. O situație care se adaugă la starea de uergență în care ne aflăm în prezent. Asta înseamnă că poliția și alte autorități vor avea o serie de competențe suplimentare. Putem suspenda o serie de activități ale parlamentului pentru a ne asigura că ducem la bun sfârșit această situație. Regulile nu vor putea fi încălcate”, a transmis Daniel Andrews.

Acesta a mai anunțat că, începând de miercuri, elevii vor învăța de acasă, iar restricțiile vor dura până pe 13 septembrie 2020.

Un membru al tribunalului din Toronto a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Ministerul Justiției a transmis într-o declarație că oficialul s-ar fi infectat într-un restaurant din Australia. Autoritățile dezinfectează clădirea tribunalului în cursul zilei de azi.

„Persoana a fost prezentă în clădirea tribunalului în cursul zilei de 27 de iulie, iar rezultatul pozitiv al testului a fost anunțat pe 1 august, seara. Ca măsură de precauție, în cursul zilei de azi, duminică, instituția va fi curățată și dezinfectată. Persoana în cauză s-ar fi infectat într-un restaurant din Australia”, se arată în comunicatul Ministerului de Justiție.

Autoritățile din Victoria, Australia, pregătesc mai multe restricții pentru următoarea perioadă

Liderul opoziției, Anthony Albanese, a declarat că „Locuitorii statului Victoria vor avea de suportat și mai multe restricții în săptămânile ce urmează”.

Teritoriul Capitalei Australiene nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19 în 24 de ore

Guvernul a transmis următoarea declarație: „Nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă că totalul numărului de îmbolnăviri din Teritoriul Capitalei Australiene este tot de 113 persoane. Aici nu se află niciun caz activ”.

New South Wales raportează 12 cazuri noi de coronavirus

Statul australian New South Wales a raportat 12 cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19 în 24 de ore, relatează The Guardian.

Una dintre persoane era plasată în carantină într-un hotel dedicat.

O echipă de 60 de medici va ajunge în Hong Kong pentru a ajuta la testarea în masă pentru COVID-19

7 medici din echipa de 60 de cadre medicale vor ajunge în Hong Kong în cursul zilei de duminică, relatează The Guardian.

Aceștia se vor implica activ în procesul de testare în masă pentru coronavirus.

Unele cadre medicale vin din spitale publice din Guangdong, iar 6 dintre aceștia fac parte dintr-o echipă specială din Wuhan, acolo unde a apărut pentru prima oară virusul.

Presa nu are voie la Convenția Națională Republicană unde Donald Trump va fi nominalizat, din nou, drept candidat la prezidențiale

Din cauza măsurilor de siguranță și a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, presa nu va avea acces la convenție, a anunțat un purtător de cuvânt de la Casa Albă.

Deși convențiile la care se anunță candidații la prezidențiale sunt „mină de aur” pentru presă, iar candidații caută să atragă atenția votanților, oferindu-le motive pentru care ar trebui să fie aleși, aceasta ar putea fi prima convenție din istorie la care presa nu participă, relatează The Guardian.