Coronavirus în lume LIVE UPDATE 21 august: OMS e în discuții cu Rusia despre vaccinul Sputnik-V

Sursa Foto: Profimedia
  • OMS discută cu Rusia despre vaccinul Sputnik-V, primul din lume care a primit o licență
  • Peste 22.5 milioane de oameni au fost infectați la nivel global
  • Italia a atins un nou record de infectări, cel mai mare număr începând cu 16 mai

OMS discută cu Rusia despre vaccinul Sputnik-V

Organizația Mondială a Sănătății se află în discuții cu Rusia pentru a afla mai multe informații despre vaccinul experiemental Sputnik-V. Rușii plănuiesc să testeze 40.000 de persoane începând cu săptămâna viitoare.

În urmă cu doar o săptămână, Rusia a devenit prima țară din lume care a primit licența pentru un virus contra coronavirusului, după cum a anunțat președintele Vladimir Putin.

Cu toate acestea, vaccinul rușilor nu a trecut prin toate fazele de testare, iar specialiștii sunt sceptici cu privire la eficiența și siguranța oferită de acesta.

Italia a atins un nou record de infectări, cel mai mare număr începând cu 16 mai

Italia, epicentrul pandemiei din Europa, pare că se confruntă cu un al doilea val. După ce numărul cazurilor a fost ținut sub control, italienii au raportat cel mai mare număr de infectări începând cu 16 mai, atunci când țara venea după luni de carantină drastică.

În ultimele 24 de ore, Italia a înregistrat 845 de cazuri, cu 203 mai multe decât în ziua precedentă.

Belgia va redeschide școlile în condiții speciale

Elevii belgieni se vor întoarce la școală în septembrie, iar cei mai mari dintre aceștia, cu vârsta de peste 12 ani, vor fi obligați să poartă mască de protecție, a anunțat prim-ministrul Sophie Wilmes. De asemenea, măsura se aplică și profesorilor.

Maroc s-ar putea întoarce la carantină totală

Maroc se confruntă cu o nouă izbucnire a cazurilor, cu peste 1000 de infectări confirmate zilnic. În aceste condiții, autoritățile au anunțat că ar putea recurge din nou la măsuri stricte de carantină.

Situația în America Latină se agravează

Țările din America de Sud nu reușesc să stopeze răspândirea coronavirusului, iar bilanțul total pe continent a ajuns la 250.000 de decese. Doar Brazilia a raporatat peste 1.200 de morți din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore.

Bilanțul global ajunge la 22 de milioane de cazuri

La nivel global, conform statisticii de la Universitatea Johns Hopkins, numărul cazurilor de Covid-19 a ajuns la 22.5 milioane, cu peste 790.000 de decese.