Coronavirus în lume LIVE UPDATE 23 august. 3 milioane de infectări în India/ Peste 60.000 de decese în Mexic

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 23 august. 3 milioane de infectări în India/ Peste 60.000 de decese în Mexic Sursă foto: Mediafax Foto/Hepta
  • Copiii cu vârste de peste 12 ani ar trebui să poarte masca de protecție pentru a combate Covid-19, spune OMS.
  • Coreea de Sud raportează cea mai mare creștere zilnică, 387 de noi infecții, și înăsprește regulile de distanțare socială pe măsură ce cazurile se înmulțesc.
  • Numărul de decese în Mexic a depășit 60.000.
  • Victoria confirmă 208 cazuri și 17 decese în ultimele 24 de ore.
  • Numărul cazurilor de coronavirus, la nivel global, a depășit 23.110.732, în timp ce 802.610 oameni au decedat.

Numărul de cazuri în India a ajuns la 3 milioane

Numărul de infectări cu coronavirus a ajuns la 3 milioane în India, deoarece virusul se răspândește în statele sudice.

India e pe locul al treilea la numărul de cazuri la nivel mondial, după SUA și Brazilia. Dar, ținând cont de creșterea din ultimele săptămâni, experții se tem că India ar putea depăși în curând aceste țări.

Timp de 18 zile consecutive, India a raportat cele mai multe noi cazuri din lume. În același timp, rata mortalității a scăzut la 1,87%, mult mai mică decât în ​​celelalte țări puternic afectate.

Germania raportează 782 de cazuri noi de coronavirus și două decese

Numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut cu 782, ajungând la 232.864.

Doi oameni au murit în ultimele 24 de ore, aducând totalul deceselor la 9.269.

Noua Zeelandă înregistrează un nou caz de coronavirus

Noua Zeelandă a înregistrat un nou caz de coronavirus, o persoană care a avut contact cu cineva care a făcut parte din focarul recent din sudul Auckland. 

Alte trei cazuri sunt în curs de investigare. În plus, două noi infecții au fost identificate în unitățile de carantină.

Coreea de Sud raportează cea mai mare creștere zilnică, cu 387 de noi infecții

Coreea de Sud a raportat cea mai mare creștere zilnică în ceea ce privește cazurile noi de coronavirus, de la începutul lunii martie.

Centrul de control și prevenirea bolilor din Coreea (KCDC) a confirmat 397 de noi infecții în ultimele 24 de ore, marcând mai mult de o săptămână de recorduri zilnice.

Ultimele date aduc totalul din Coreea de Sud la 17.399 de infecții, cu 309  decese.

199 de persoane amendate în Victoria din cauza încălcării restricțiilor

Poliția din statul australian Victoria a amendat 199 de persoane pentru încălcarea restricțiilor privind coronavirusul.

Dintre oamenii amendați în ultimele 24 de ore, 73 au încălcat măsurile de prevenție în Melbourne, 20 au fost pedepsiți pentru că nu au purtat mască, iar 14 au fost amendați în timpul unor razii.

Numărul de decese în Victoria ajunge la 415. 208 cazuri noi și 17 decese în ultimele 24 de ore

Statul australian Victoria a înregistrat 208 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce 17 persoane au murit, au confirmat autoritățile medicale. 

Cele 17 decese cauzate de Covid-19 în statul Victoria din Australia au inclus 11 persoane în vârstă – un bărbat și o femeie de 60 de ani, trei bărbați de 70 de ani, patru femei și șase bărbați de 80 de ani și doi bărbați de 90 de ani – și au adus totalul deceselor din stat la peste 400, mai exact 415.  

Directorul Departamentului pentru Sănătate, dr. Brett Sutton, a spus că țara se află pe o pantă descendentă: „Nu vom vedea din nou trei sute sau patru sute de cazuri“.

New South Wales raportează patru cazuri noi de Covid-19

Autoritățile medicale din New South Wales, Australia, au raportat duminică dimineață patru cazuri noi de Covid-19, printre care un al doilea paznic dintr-un hotel din Sydney.

12 cazuri noi în China

China a înregistrat duminică 12 noi cazuri de coronavirus, toate din străinătate, a informat presa de stat.

Numărul de decese din Mexic depășește 60.000

Numărul de decese confirmate în Mexic a depășit 60.000, ajungând la 60.254.

Sâmbătă, țara a raportat 6.482 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și 644 de decese, ceea ce a adus totalul din țară la 556.216 cazuri și 60.254 de decese.

Există câteva semne de speranță: cazurile noi au scăzut după atingerea unui record zilnic la începutul lunii august. La începutul acestei săptămâni, guvernul a spus că focarul este acum într-o pantă descendentă.

Filmările pentru producția TV „The Masked Singer“ din Melbourne au fost anulate după apariția unor cazuri de coronavirus

În Melbourne, platoul de filmare „The Masked Singer“ a fost închis după ce mai mulți membri ai echipei au fost testați pozitiv cu coronavirus.

„Întreaga echipă de producție, inclusiv cântăreții, gazda și juriul sunt acum în autoizolare. Toți sunt monitorizați îndeaproape și sunt în contact permanent cu autoritățile medicale“, a anunțat Channel 10 pe Twitter, sâmbătă seara.

Copiii cu vârste de peste 12 ani ar trebui să poarte masca de protecție pentru a combate Covid-19, spune OMS

Organizația Mondială a Sănătății spune că, de la 12 ani în sus, copiii trebuie să poarte masca de protecție pentru a ajuta la combaterea pandemiei de coronavirus, în aceeași măsură în care o fac și adulții.

Iată, pe scurt, ce s-a mai întâmplat în lume:

  • India a anunțat sâmbătă că țara a atins recordul de un milion de teste pe zi.
  • La nivel global, India a raportat cea mai mare creștere zilnică a cazurilor timp de 18 zile consecutive.
  • Mii de israelieni au ieșit din nou pe străzile din Ierusalim, sâmbătă, pentru a protesta împotriva premierului Benjamin Netanyahu.
  • Irlanda a raportat 156 de noi infecții cu coronavirus, al patrulea record zilnic de la începutul lunii mai.
  • Numărul cazurilor de coronavirus, la nivel global, a depășit 23.110.732, în timp ce 802.610 oameni au decedat.