Coronavirus în lume LIVE UPDATE 23 iulie. ONU: Un venit minim în țările slab dezvoltate ar putea încetini răspândirea coronavirusului

Cum îți transformă coronavirusul comportamentul

Cum îți transformă coronavirusul comportamentul

Un venit minim în țările slab dezvoltate ar putea încetini răspândirea coronavirusului

Organizația Națiunilor Unite a sugerat că un venit minim garantat distribuit către populația celor ai sărace țări din lume ar putea incetini răspândirea coronavirusului.

Un raport al Organizației arată că un astfel de fond ar putea ține acasă 2.7 miliarde de oameni din 132 de state aflate în curs de dezvoltare.

California a depășit New York-ul la numărul de cazuri

Cel mai populat stat al SUA a raportat 12.807 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, stabilind astfel un nou record negativ de la începutul pandemiei. Totalul cazurilor din California a ajuns la 413.000, depâșind astfel statul New York, epicentrul pandemiei de Covid-19 din SUA.

De asemenea, California a raportat un număr record de decese într-o singură zi, alături de Alabama, Nevada și Texas, informează Reuters. New York conduce la acest capitol, cu 32.000 de decese.

Situația în India devine problematică

India a depășit 1.2 milioane de cazuri, conform unui raport al Ministerului Sănătății. Bilanțul morților a urcat la 30.000.

Există și vești bune: 425.000 de cazuri sunt active, din totalul de peste un milion, cu o rată a vindecării ridicată – peste 63%.

Un nou record de cazuri în Brazilia

Brazilia, unde dintre cele mai afectate țări de Covid-19, cu mai mult de 2.2 milioane de infectări, a raportat un record absolut de cazuri în ultimele 24 de ore – 67.000 de noi îmbolnăviri.

Brazilienii au aproximativ 13.000 de decese, iar virusul afectează acum orașele mici și zonele izolate, acolo unde accesul la servicii medicale este redus.

Exit mobile version