• Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în lume a depășit 23 de milioane.
  • Un bărbat de 33 de ani din Hong Kong s-a reinfectat cu coronavirus după 142 de zile de la prima îmbolnăvire.
  • 336 de republicani s-au adunat la Centrul de Convenție din Charlotte, din Carolina de Nord, pentru a-și arăta susținerea pentru Trump. Toți au fost testați și le-a fost verificată temperatura.
  • FDA aprobă tratamentul cu plasmă, Trump susține că agenția îl subminează, iar OMS ne transmite că nu ar trebui să ne bazăm pe acest tratament.
  • Focar de infecție cu COVID-19 la o tabără de nudiști din sudul Franței.
  • Bali rămâne închis pentru turiștii străini până la finalul anului 2020.

Un bărbat din Hong Kong s-a îmbolnăvit a doua oară de coronavirus

Un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost depistat cu COVID-19 a doua oară, arată un studiu din China publicat în cursul zilei de azi, relatează New York Times.

Bărbatul s-a reinfectat la 142 de zile de la prima îmbolnăvire.

Studiul ar trebui să fie de interes pentru medicii din lume pentru că demonstrează că imunitatea în fața virusului ar putea dura doar câteva luni în cazul unora.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Dacă prima oară a prezentat simptome ușoare, de data aceasta bărbatul a fost asimptomatic.

„Rezultatele noastre ne arată că bărbatul s-a reinfectat cu virusul și nu este vorba despre un caz COVID-19 prelungit”, afirmă Kelvin Kai-Wang To, un medic specialist în microbiologie din cadrul Universității din Hong Kong.

Prima zi de școală online de după vacanță a fost întreruptă pentru studenții americani chiar de Zoom

Pandemia de coronavirus a închis școlile peste tot în lume, iar singura soluție eficientă a fost școala online.

Pentru unii dintre studenții americani, azi a fost prima zi de școală online după vacanța de vară, însă cursurile au fost întrerupte pentru că platforma de videoconferințe Zoom s-a blocat, relatează New York Times.

336 de republicani s-au adunat în Carolina de Nord să-l susțină pe Donald Trump în alegerile prezidențiale

336 de republicani au reprezentat azi 50 de state, cinci teritorii și Washington-ul la evenimentul la care Donald Trump este renominalizat ca președinte al Americii, relatează New York Times.

Evenimentul a avut loc în Charlotte, un oraș din Carolina de Nord, iar cele 336 de persoane au fost testate înainte de a lua parte la eveniment. În plus, fiecărei persoane i-a fost verificată temperatura.

Republicanii s-au strâns la Centrul de Convenție din Charlotte, iar Ronna McDaniel, liderul Comitetului Republican Național a solicitat personal ca distanțarea socială să fie respectată.

Mișcarea Ronnei a avut scopul de a prezenta cetățenilor un Trump empatic și foarte grijuliu în fața situației pandemiei de coronavirus, în speranța că oamenii își vor îndrepta votul către el, nu către Joe Biden.

FDA aprobă tratamentul cu plasmă în timp ce Trump susține că agenția îl subminează

FDA a aprobat tratamentul cu plasmă în regim de urgență, relatează New York Times. Decizia a venit după ce Trump a pus presiune pe agenție să valideze acest tratament.

În cadrul unei conferințe de presă, Trump a descris tratamentul cu plasmă drept „unul foarte puternic” și a dat de înțeles că a fost posibil doar prin eforturile susținute ale guvernului federal.

Însă, anunțul lui Trump vine la o zi după ce a acuzat FDA că amână tratamentul până după perioada alegerilor. Specialiștii FDA și medicii din toată lumea sunt îngrijorați că afirmațiile lui Trump ar putea să-i facă pe oameni să aibă mai puțină încredere în medici și în organizațiile care se luptă pentru identificarea unui tratament.

OMS a declarat în cursul zilei de azi că trebuie să fim prudenți în ceea ce privește tratamentul cu plasmă și promovarea lui pentru că nu sunt suficiente probe că acesta ar funcționa sau nu sunt destul de calitative.

Franța: Focar de infecție cu COVID-19 la o tabără de nudiști din sudul Franței

Autoritățile medicale din sudul Franței au raportat un focar de infecție care ar fi pornit de la o tabără de nudiști, relatează New York Times.

Peste 140 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus, iar alte 310 teste au fost efectuate și se așteaptă rezultatele.

Cap d’Agde este stațiunea turistică unde medicii ar fi depistat focarul de infecție.

Franța a raportat 4.897 de cazuri în cursul zilei de duminică, cu 1.300 de mai mult decât sâmbătă.

Bali anulează planurile de redeschidere a granițelor pentru turiști

Bali ar fi trebuit să se deschidă pentru turiști începând cu data de 11 septembrie, însă planul este anulat de numărul tot mai crescut de cazuri de coronavirus, relatează New York Times.

Granițele ar putea fi închise până la finalul anului 2020. Guvernatorul a declarat că economia din Bali a scăzut cu 11% în al doilea trimestru al anului 2020, iar 2.700 de muncitori în industria turismului au fost concediați. Mai mult, 74.000 de muncitori se află în concediu fără plată.

Mulți alții lucrează part-time sau angajatorii le-au redus numărul de ore lucrate.

Statul australian Victoria raportează 116 cazuri noi de coronavirus, cea mai mică creștere din ultimele săptămâni

Statul australian Victoria a înregistrat 116 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mică rată de creștere zilnică din ultimele șapte săptămâni, a declarat luni premierul Daniel Andrews, scrie CNN.

Numărul total de cazuri raportate în Victoria este acum de 18.330, adaugă Andrews.

Cel puțin 15 tineri din Peru au fost testați pozitivi pentru Covid-19 după ce s-au distrat la un club de noapte

Cel puțin 15 tineri care au fost arestați pentru participarea neautorizată la un club de noapte din Lima, au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, a anunțat duminică Ministerul Sănătății din Peru.

Ministrul de Interne al țării, Jorge Montoya, a declarat că printre reținuți sunt și proprietarii clubului.

Cel puțin 13 persoane au murit și alte trei au fost rănite într-o busculadă la un club de noapte din Lima, Peru, în timp ce participanții au încercat să scape de un raid al poliției, scrie CNN. Presa străină scrie că unii martori spun că ofițerii au folosit gaze lacrimogene, iar victimele au murit asfixiate, lucru infirmat de autorități.

Poliția a fost chemată la Thomas Restobar din cartierul Los Olivos din capitala Lima, sâmbătă seara, pentru a pune capăt unei petreceri ilegale la care au participat peste 120 de persoane. Clubul era deschis în ciuda restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Noua Zeelandă raportează 8 cazuri noi de coronavirus

Noua Zeelandă a înregistrat opt ​​cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, dintre care șapte au fost transmise la local, au anunțat luni autoritățile din sănătate.

Numărul total de cazuri confirmate în Noua Zeelandă se ridică acum la 1.332. În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate noi decese noi.

În total, Noua Zeelanda a raportat 22 de decese cauzate de noul coronavirus.

Potrivit Bloomfield, aproape 100.000 de teste au fost efectuate în săptămâna trecută.

Venezuela raportează 607 de cazuri noi cu Covid-19

Venezuela a raportat duminică 607 de cazuri noi cu coronavirus, ceea ce a adus numărul total al țării la 39.564, potrivit vicepreședintelui Delcy Rodriguez.

Totodată, țara a înregistrat șase noi decese, numărul total de morți fiind de 329.

Numărul total de infecții din India a depăşit 3 milioane

India a depășit duminică cifra de 3 milioane de cazuri confirmate de coronavirus, după ce țara a raportat 69.239 de infecții noi, potrivit Ministerului Sănătății. Zilnic, în această ţară se înregistrează peste 50.000 de cazuri.

Alte 912 persoane au murit, crescând numărul total de decese la 56.706, conform datelor prezentate de autorități.