• Aproape 24 de milioane de îmbolnăviri cu coronavirus în lume.
  • Cercetătorii au raportat două cazuri de reinfectare cu COVID-19, de data aceasta în Europa.
  • Universitățile din America îi sancționează pe studenții din campusuri care nu respectă măsurile de distanțare socială.
  • O conferință din Boston, de la finalul lui februarie, ar fi cauzat zeci de mii de infectări cu coronavirus în toată lumea.

23.965.117 de îmbolnăviri cu coronavirus la nivel global

În acest moment, sunt 23.965.117 de îmbolnăviri cu COVID-19 în toată lumea, conform Worldometers.

Numărul total de decese a ajuns la 820.514, în timp ce totalul de persoane care s-au vindecat este de 16.482.971.

Două noi cazuri de reinfectări cu COVID-19 raportate de medici, de data aceasta în Europa

După cazul bărbatului de 33 de ani din Hong Kong care s-a reinfectat cu coronavirus, două alte cazuri de reîmbolnăvire au fost raportate în Europa, relatează New York Times.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN

Unul dintre cele două noi cazuri este un bărbat în vârstă din Olanda, care are sistemul imunitar slăbit.

Al doilea caz este o femeie din Belgia care a avut simptome ușoare în martie și s-a reinfectat în iunie.

Cercetătorii au comparat materialul genetic al celor trei cazuri de reinfectare și au stabilit că este vorba despre o a doua contactare a virusului, nu despre o boală prelungită.

Universitățile din America îi sancționează pe studenții care încalcă măsurile de distanțare socială

La Universtatea de Stat din Ohio s-au aplicat 228 de sancțiuni pentru studenții care nu au respectat regulile de distanțare socială, relatează New York Times.

Majoritatea studenților sancționați nu locuiesc în campusul universității și au fost obligați să rămână departe de această zonă până când situașia va fi clarificată.

Cei care locuiesc în campus și au încălcat regulile ar putea pierde dreptul de a fi cazați în locurile special amenajate pentru studenți.

O conferință ce a avut loc în februarie în Boston ar putea fi cauza a zeci de mii de infectați cu COVID-19

Cercetătorii au descoperit că o conferință ce a avut loc în Boston, la final de februarie, ar putea fi cauza a zeci de mii de îmbolnăviri cu coronavirus la nivel global.

Descoperirea se bazează pe un studiu al focarelor de infecție din Boston. Deși acesta a fost publicat online azi, studiul nu a fost inclus în nicio publicație științifică încă, relatează New York Times.

Columbia se alătură unui studiu clinic alături de SUA și Belgia pentru a dezvolta un vaccin contra coronavirusului

Columbia a anunțat luni că se alătură unui studiu clinic pentru a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului. Studiul va fi realizat de gigantul farmaceutic Johnson & Johnson, potrivit ministrului Sănătății, Fernando Ruiz.

Aproximativ 60.000 de voluntari din Columbia, SUA și Belgia, cu vârstele cuprinse între 18 și 60 de ani, vor participa la studiu. Vaccinul va fi administrat într-o singură doză.

„Ducem discuții (cu Johnson & Johnson) de săptămâni întregi și vorbim și cu alte companii farmaceutice în acest moment”, a spus Ruiz.

La începutul lunii august, președintele columbian Ivan Duque a anunțat că țara nu va apela la ruși pentru un vaccin, optând în schimb să lucreze cu Organizația Mondială a Sănătății pentru a asigura țara cu cât mai multe doze de vaccin.

159 de studenți de la Universitatea Missouri, testați pozitiv cu Covid-19

În prima zi de cursuri la universitate, 159 de studenți au fost testați pozitiv cu coronavirus. Autoritățile din sănătate au declanșat o anchetă epidemiologică.

Mexic raportează peste 3.500 de cazuri noi de coronavirus

Ministerul Sănătății din Mexic a raportat luni 3.541 de cazuri noi de coronavirus și 320 de noi decese. În total Mexic are 563.705 cazuri de Covid-19 și 60.800 de decese.

Mexicul se află pe locul 7 în lume la numărul de cazuri și locul 3 privind decesele cauzate de coronavirus.

Acum 4 zile, guvernul mexican a anunţat că va folosi vaccinul împotriva Covid-19 produs de Rusia.

Rusia a confirmat luni 4.744 de noi infecții cu coronavirus, ceea ce a adus numărul oficial de cazuri al țării la 961.493.

Brazilia raportează peste 17.000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătății din Brazilia a raportat 17.078 de noi cazuri Covid-19 în ultimele 24 de ore, numărul total de infecții fiind de 3.622.861.

De asemenea, ministerul a raportat luni 565 de noi decese, ridicând numărul total al țării la 115.309.

Luni, președintele Brazilie, Jair Bolsonaro, a organizat o ședință la care a invitat mai mulți medici pentru a da mărturii privind utilizarea hidroxiclorochinei, un medicament antiviral controversat, fără o eficiență dovedită științific în tratarea coronavirusului.