• Germania a înregistrat 781 de cazuri noi de coronavirus
  • Victoria are 357 de noi cazuri de îmbolnăvire
  • Mexic raportează 7.573 de cazuri noi și 737 de decese
  • SUA înregistrează peste 1.000 de decese pentru a patra zi la rând

Germania înregistrează 781 de cazuri noi

Germania a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus de 781, totalul ajungând la 204.964. Numărul morților a crescut cu 7 – în total 9.118 decese.

Statele Unite au înregistrat peste 1.000 de decese pentru a patra zi la rând

SUA au înregistrat peste 1.000 de decese cauzate de Covid-19 pentru a patra zi la rând, zilele fiind consecutive pentru prima dată de la începutul lunii iunie.

Numărul de cazuri a început să crească la începutul lunii iunie, iar numărul de decese a crescut aproximativ șase săptămâni mai târziu. Până în iulie, 19 state americane au înregistrat recorduri de o zi privind creșterea numărului de decese, potrivit unui raport Reuters. Texas a avut un record de 206 miercuri, Florida – 173 de decese joi, iar California – 159 miercuri.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Mexic raportează 7.573 de cazuri noi și 737 de decese

Ministerul Sănătății din Mexic a raportat vineri 7.573 de cazuri noi de coronavirus și 737 de decese, ceea ce a adus totalul din țară la 378.285 de cazuri și 42.645 de decese, relatează Reuters.

Guvernul a spus că numărul real de persoane infectate este probabil semnificativ mai mare decât cazurile confirmate.

OMS a raportat cea mai mare creștere de cazuri într-o singură zi

La nivel mondial, a fost o creștere totală de 284.196 în 24 de ore. Cele mai mari creșteri au fost în Statele Unite, Brazilia, India și Africa de Sud.

Spania a avertizat că un „al doilea val“ de coronavirus ar putea fi deja în țară

Ministerul Sănătății a anunțat peste 280 de focare active în toată țara. Vineri, Spania a înregistrat 922 de cazuri noi de Covid-19 – ușor în scădere față de 971 în ultimele 24 de ore. María José Sierra, șefa adjunctă a centrului spaniol pentru urgențe medicale, a spus: „Ar putea fi deja un al doilea val“.

Franța sfătuiește cetățenii să nu călătorească în Catalonia pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus

Jean Castex, premierul francez, a spus, de asemenea, că guvernul va îmbunătăți controalele la frontierele țării pentru a gestiona mai bine pandemia. Aproape jumătate din cele 16.410 cazuri depistate în Spania vineri au fost diagnosticate în regiunea de nord-est.

Norvegia va reimpune carantina de 10 zile pentru persoanele care sosesc în Spania

Ca parte a noilor măsuri, începând de mâine, guvernul va ameliora restricțiile asupra persoanelor care intră în țară din Suedia.

Școlile din Africa de Sud au fost închise timp de o lună pentru a reduce răspândirea virusului

Anunțul președintelui Cyril Ramaphosa a venit la o zi după ce cercetătorii au dezvăluit că un focar de Covid din Africa de Sud a contribuit substanțial la mai multe decese decât au arătat cifrele oficiale, pe o perioadă de 10 săptămâni, de la începutul lunii mai.

Victoria raportează 357 de cazuri noi de coronavirus

Premierul Daniel Andrews a anunțat în ultimele 24 de ore 357 de cazuri noi de coronavirus. Au mai fost alte cinci decese, ceea ce a crescut numărul total de morți la 61 în Victoria.