Coronavirus în lume LIVE UPDATE, 25 iulie. OMS a raportat cea mai mare creștere de cazuri într-o singură zi/Școlile din Africa de Sud, închise

Coronavirus în lume LIVE UPDATE, 25 iulie. OMS a raportat cea mai mare creștere de cazuri într-o singură zi/Școlile din Africa de Sud, închise

Germania înregistrează 781 de cazuri noi

Germania a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus de 781, totalul ajungând la 204.964. Numărul morților a crescut cu 7 – în total 9.118 decese.

Statele Unite au înregistrat peste 1.000 de decese pentru a patra zi la rând

SUA au înregistrat peste 1.000 de decese cauzate de Covid-19 pentru a patra zi la rând, zilele fiind consecutive pentru prima dată de la începutul lunii iunie.

Numărul de cazuri a început să crească la începutul lunii iunie, iar numărul de decese a crescut aproximativ șase săptămâni mai târziu. Până în iulie, 19 state americane au înregistrat recorduri de o zi privind creșterea numărului de decese, potrivit unui raport Reuters. Texas a avut un record de 206 miercuri, Florida – 173 de decese joi, iar California – 159 miercuri.

Mexic raportează 7.573 de cazuri noi și 737 de decese

Ministerul Sănătății din Mexic a raportat vineri 7.573 de cazuri noi de coronavirus și 737 de decese, ceea ce a adus totalul din țară la 378.285 de cazuri și 42.645 de decese, relatează Reuters.

Guvernul a spus că numărul real de persoane infectate este probabil semnificativ mai mare decât cazurile confirmate.

OMS a raportat cea mai mare creștere de cazuri într-o singură zi

La nivel mondial, a fost o creștere totală de 284.196 în 24 de ore. Cele mai mari creșteri au fost în Statele Unite, Brazilia, India și Africa de Sud.

Spania a avertizat că un „al doilea val“ de coronavirus ar putea fi deja în țară

Ministerul Sănătății a anunțat peste 280 de focare active în toată țara. Vineri, Spania a înregistrat 922 de cazuri noi de Covid-19 – ușor în scădere față de 971 în ultimele 24 de ore. María José Sierra, șefa adjunctă a centrului spaniol pentru urgențe medicale, a spus: „Ar putea fi deja un al doilea val“.

Franța sfătuiește cetățenii să nu călătorească în Catalonia pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus

Jean Castex, premierul francez, a spus, de asemenea, că guvernul va îmbunătăți controalele la frontierele țării pentru a gestiona mai bine pandemia. Aproape jumătate din cele 16.410 cazuri depistate în Spania vineri au fost diagnosticate în regiunea de nord-est.

Norvegia va reimpune carantina de 10 zile pentru persoanele care sosesc în Spania

Ca parte a noilor măsuri, începând de mâine, guvernul va ameliora restricțiile asupra persoanelor care intră în țară din Suedia.

Școlile din Africa de Sud au fost închise timp de o lună pentru a reduce răspândirea virusului

Anunțul președintelui Cyril Ramaphosa a venit la o zi după ce cercetătorii au dezvăluit că un focar de Covid din Africa de Sud a contribuit substanțial la mai multe decese decât au arătat cifrele oficiale, pe o perioadă de 10 săptămâni, de la începutul lunii mai.

Victoria raportează 357 de cazuri noi de coronavirus

Premierul Daniel Andrews a anunțat în ultimele 24 de ore 357 de cazuri noi de coronavirus. Au mai fost alte cinci decese, ceea ce a crescut numărul total de morți la 61 în Victoria.

Exit mobile version