Coronavirus în lume LIVE UPDATE 26 august. Autoritatea medicală din SUA exclude de la testare persoanele care nu au simptome

Sursa foto: Profimedia
  • Argentina a raportat marți 8.771 de cazuri noi de Covid-19
  • Peste 47.000 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în Brazilia
  • Primarul Moscovei testează vaccinul Sputnik V, în timp ce Putin îi promite lui Lukashenko primul export al vaccinului anti-Covid

Autoritatea medicală din SUA exclude de la testare persoanele care nu au simptome, chiar dacă au fost expuse la virus

Experţii pun sub semnul întrebării revizuirea, subliniind importanţa identificării infecţiilor în fereastra scurtă imediat înainte de apariţia simptomelor, când se crede că persoanele sunt foarte contagiose, relatează New York Times.

Modelele sugerează că aproximativ jumătate din cazurile de transmisie pot fi identificate la persoane care încă se află în aşa-numita etapă pre-simptomatică, înainte de a începe să se simtă rău.

Fostul director CDC consideră că autorizarea de urgenţă pentru utilizarea tratamentului cu plasmă a fost condusă politic

Fostul director al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) consideră că, autorizarea de urgenţă pentru utilizarea tratamentului cu plasmă, a fost condusă politic.

Luni, comisarul FDA, dr. Stephen Hahn, a recunoscut că a caracterizat greșit beneficiile plasmei atunci când a spus că tratamentul cu plasmă a salvat viața a 35 de pacienți din 100.

Într-un interviu acordat postului CNN, dr. Thomas Frieden a afirmat că observațiile lui Hahn și scuzele ulterioare „reprezintă o îngrijorare substanțială”.

„Îngrijorarea substanțială este că acesta pare să fi fost un anunț condus politic”, a spus el. „Felul în care a fost anunțat, titlul, încadrarea.”

Plasma convalescentă e promițătoare, a spus Frieden, care este acum președintele inițiativei globale de sănătate „Resolve to Save Lives”.

Acum două zile, administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat în sistem de urgenţă tratamentul cu plasma provenită de la pacienţii vindecaţi de COVID-19.

Unii experți sunt îngrijorați de faptul că FDA, la fel ca şi alte agenţii bazate pe ştiinţă, „sunt forţate să facă ceea ce vrea Donald Trump şi cred că este un joc periculos pe care îl fac”.

Numărul cazurilor Covid-19 în rândul copiilor americani a crescut cu 21% în doar două săptămâni

Aproape 443.000 de copii au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus în Statele Unite, de la începutul pandemiei până pe 20 august, potrivit unui raport comun actualizat al Academiei Americane de Pediatrie și Asociația Spitalelor de Copii, scrie CNN.

Începând cu 6 august, când a apărut precedentul raport, şi până pe 20 august, s-au înregistrat 74.160 de cazuri noi de copii testaţi pozitiv pentru COVID-19. Numărul total al minorilor bolnavi a ajuns la 432.629, o creştere de aproximativ 21% în doar 14 zile.

Argentina raportează cel mai mare număr de cazuri noi pentru a doua zi consecutivă

Argentina a raportat marți 8.771 de cazuri noi de Covid-19 și 197 de decese cauzate de noul coronavirus.

Numărul total al cazurilor confirmate este de 359.638, iar bilanţul deceselor a ajuns la 7.563.

Luni, Argentina a raportat 8.713 de cazuri noi și 382 decese. La acea vreme, acesta a fost cel mai mare număr de cazuri raportate într-o singură zi.

Argentina are cel mai mare număr de cazuri confirmate în America Latină, după Chile, Columbia, Peru, Mexic și Brazilia, potrivit Universității Johns Hopkins.

Peste 178.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului în SUA

SUA au înregistrat până acum peste 5,773,220 de cazuri Covid-19 și cel puțin 178.326 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

Marți, Johns Hopkins a raportat 33.684 de cazuri noi și 1.081 de decese.

Peste 47.000 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în Brazilia

Ministerul Sănătății din Brazilia a raportat marți 47.134 de cazuri noi de Covid-19, ceea ce a dus la numărul total de infecții la 3.669.995.

Ministerul a raportat, de asemenea, 1.271 de noi decese, bilanțul total fiind de 116.580.

Testat pozitiv este și senatorul brazilian Flavio Bolsonaro, fiul cel mare al preşedintelui Jair Bolsonaro.

Flavio Bolsonaro nu are simptome de COVID-19 şi stă acasă, a afirmat purtătorul de cuvânt, adăugând că senatorul a început să ia clorochină şi azitromicină ca parte a unui tratament împotriva virusului.

Primarul Moscovei a testat vaccinul Sputnik V, iar Putin îi promite lui Lukashenko primul export al vaccinului anti-Covid

Primarul Moscovei, Serghei Sobyyanin, a primit vaccinul Sputnik V, scrie site-ul de știri Znak.com, citând o sursă anonim apropiată edilului. Purtătorul de cuvânt al lui Sobyanin n-a confirmat, nici n-a infirmat informația.

Totodată, Vladimir Putini i-a promis lui Alexander Lukașenko primul export al vaccinului candidat dezvoltat de Rusia, scrie The Moscow Times.

Rusia a confirmat marți 4,696 de noi infecții Covid-19, ridicând numărul total de cazuri la 966,189.