Coronavirus în lume LIVE UPDATE 27 august. Turul Franței 2020: Un subiect intens discutat de oficialii francezi în contextul COVID-19

Coronavirus în lume Sursă foto: Profimedia
  • Franța a înregistrat peste 5.000 de cazuri noi.
  • Desfășurarea Turului Franței este cel mai discutat subiect al francezilor în acest moment.
  • America a depășit borna de 180.000 de decese cauzate de coronavirus.
  • Italienii raportează un număr record de cazuri în 24 de ore: 1.411 de îmbolnăviri.
  • Turiștii din Elveția, Jamaica și Republica Cehă care vor să meargă în Marea Britanie vor fi obligați să stea 14 zile în carantină.
  • FDA acordă autorizația de utilizare de urgență unui test rapid Covid-19, produs de Abbott.

Turul Franței 2020: Francezii sunt în dubii dacă vor mai organiza competiția

Turul Franței era programat pentru sâmbătă, 29 august, însă zona în care se desfășoară evenimentul, Alpes-Maritimes, a primit o alertă roșie din cauza răspândirii coronavirusului, relatează The Guardian.

Tensiunea crește mai ales pentru că în cursul zilei de azi echipa Lotto-Soudal a anunțat că două persoane din staff au fost testate pozitiv pentru COVID-19 și au fost trimise acasă.

Directorul competiției a declarat în martie că „Doar războaiele au reușit să anuleze Turul Franței”.

Oficialii au analizat situația și s-au pus într-o mulțime de scenarii, iar primul ministru Jean Castex a declarat că „Am luat numeroase măsuri de siguranță, am implementat numeroase protocoale care ne asigură din punct de vedere medical și aș vrea să vă reamintesc că aceasta este o competiție în aer liber”.

Nisa este una dintre cele 19 regiuni care a fost plasată sub alertă roșie de coronavirus, iar Castex a adăugat că „Pandemia recapătă teren și acum este timpul să intervenim. Franța trebuie să facă tot ce îi stă în putință pentru a preveni un nou lockdown”.

Ministrul Educației din Franța, Jean-Michel Blanquer, este de părere că Turul Franței ar trebui să se desfășoare în continuare: „Este un semn că ne putem continua viața și este un semn că societatea noastră este puternică și rezistentă”.

Americanii bat recordul global la decesele cauzate de COVID-19: total de peste 180.000

Faptul că America se află în fruntea listei la capitolul îmbolnăviri de coronavirus nu este o surpriză, iar cea mai recentă raportare ne arată că totalul de cazuri de decese depășește numărul de 180.000 de persoane, relatează The Guardian.

Italia: Record de 1.411 îmbolnăviri în doar 24 de ore

Italienii au raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri în 24 de ore, relatează The Guardian. Nu au mai avut record de îmbolnăviri din 6 mai.

Totalul de cazuri de îmbolnăviri ajunge la 263.949 de cazuri.

Marea Britanie impune carantină de 14 zile pentru Elveția, Jamaica și Republica Cehă începând cu 29 august

Turiștii din Elveția, Jamaica și Republica Cehă care vor să pătrundă pe teritoriul britanicilor vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină, relatează The Guardian.

Spania: Elevii de 6 ani și peste 6 ani, obligați să poarte masca de protecție la școală

Spania anunță cu câteva zile înainte de redeschiderea școlilor că elevii vor fi obligați să poarte mască în clasă, relatează The Guardian.

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a declarat că școlile ar putea fi închise dacă vor fi raportate cazuri multiple de coronavirus în clase diferite.

Franța a înregistrat peste 5.000 de cazuri noi

Peste 5.429 noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Franța în ultimele 24 de ore, potrivit autorităților franceze. Aceasta este cea mai mare cifră de când se derulează teste la scară extinsă.

În total, Franța a înregistrat 30.544 decese cauzate de noul virus.

Universitatea Miami, Florida, a înregistrat 125 de cazuri în doar 10 zile. Mulți dintre ei sunt studenți sportivi

Universitatea Miami din Ohio a raportat 125 de cazuri Covid-19 începând cu 17 august. Mulți dintre ei sunt studenți sportivi.

Luni, universitatea a declarat că 27 de sportivi din diferite echipe au fost testați pozitiv, după ce au participat la o adunare socială off-campus săptămâna trecută.

„Sunt dezamăgit că o conștientizare slabă a dus la această carantină și ne-a pus în pericol”, a declarat directorul universității, David Sayler.

FDA acordă autorizația de utilizare de urgență unui test rapid Covid-19, produs de Abbott

Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) din Statele Unite a emis miercuri o autorizație de utilizare de urgență către BinaxNOW Covid-19 Ag Card – un test rapid bazat pe detecția antigen, realizat de Abbott, care poate detecta infecția cu Covid-19 în 15 minute.

Testul identifică cazuri pozitive cu o precizie de 97% și cu o rată fals negativă mai mică de 3% la pacienții simptomatici în primele șapte zile de la debutul simptomelor.

Brazilia raportează peste 47.000 de cazuri noi de coronavirus

Ministerul Sănătății din Brazilia a raportat miercuri 47.161 de cazuri noi de Covid-19 și 1.086 de noi decese.

În total, Brazilia are 3.717.156 de cazuri cu noul virus și 117.666 de decese legate de această boală.

Brazilia se află pe locul doi în lume, după Statele Unite, în ce priveşte numărul de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Studiu: Femeile au un răspuns imunitar mai bun la Covid-19

Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători americani, răspunsul imunitar al femeilor împotriva Covid-19 ar putea fi mai puternic decât cel al bărbaților.

„Ceea ce am descoperit este că bărbații și femeile dezvoltă diferite tipuri de răspuns imun la Covid-19”, a declarat autorul principal al studiului, prof. Akiko Iwasaki de la Yale, Statele Unite.

Potrivit cercetătorilor, acțiunea limfocitelor T (care ucid celulele infectate și sunt astfel responsabile pentru o componentă a răspunsului imun) a fost mai puternică la femei decât la bărbați în rândul pacienților examinați.

Obezitatea crește riscul de deces cu 48%,  în rândul persoanelor infectate cu Covid-19, arată un studiu

Obezitatea crește riscul de a muri de Covid-19 cu aproape 50%, iar vaccinurile pot fi mai puțin eficiente, potrivit unui studiu desfășurat la nivel global.

Rezultatele, pe care cercetătorul principal le descrie ca fiind „înspăimântătoare”, arată că riscurile în cazul persoanelor obeze sunt mai mari decât se credea anterior.