• Peste 16,2 milioane de cazuri de coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial, inclusiv cel puțin 647.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.
  • OMS afirmă că pandemia de coronavirus este cea mai gravă problemă de sănătate cu care s-a confruntat până acum.
  • Spania plătește vizitatorilor testul COVID-19 pentru a-i încuraja să călătorească și pentru a salva economia.
  • Marea Britanie își va reveni abia la finalul lui 2024, din punct de vedere financiar.
  • Brazilia depășește 2,4 milioane de cazuri de coronavirus la cinci luni după primul caz raportat.
  • Noua Zeelandă raportează zero cazuri noi pentru a treia zi consecutivă.

Pandemia de coronavirus este cea mai gravă problemă de sănătate cu care s-a confruntat OMS până acum

Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că pandemia de COVID-19 este o problemă de sănătate atât de gravă cu care nu s-a mai confruntat până acum, relatează Reuters.

Într-o conferință de presă online la Geneva, Tedros a afirmat că doar dacă respectăm măsurile de siguranță cu strictețe putem reuși să trecem peste pandemie. A menționat purtarea măștii și evitarea spațiilor aglomerate ca soluții eficiente.

Oficialii industriei hoteliere din Spania vor plăti vizitatorilor testul COVID-19

Spania recurge la această metodă pentru a încuraja turiștii, într-un efort susținut de a păstra economia pe linia de plutire, relatează The Guardian.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Marea Britanie a anunțat în cursul zilei de duminică carantina obligatorie, timp de 14 zile, pentru toți cei care se întorc din Spania.

Economia Marii Britanii ar putea dura cu 18 luni mai mult decât s-a prognozat inițial

Marea Britanie și-ar reveni din punct de vedere financiar abia la finalul lui 2024, relatează The Guardian.

Atunci ar putea să revină la nivelul economic la care era anul trecut.

Germania plănuiește să testeze obligatoriu persoanele care au călătorit în zone de risc

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a anunțat că toate persoanele care se întorc în țară și au călătorit în zone de risc vor fi testate obligatoriu pentru depistarea coronavirusului, relatează The Guardian.

„Am să solicit testarea obligatorie a călătorilor care intră în Germania după ce au vizitat o zonă de risc”, a spus acesta.

Nu este clar, încă, momentul în care va fi implementată această regulă.

Belgia înăsprește restricțiile, dar evită carantina totală

Belgienii nu vor să-și închidă oamenii în case din nou, dar vor să combată pandemia. Așadar, oficialii impun măsuri de siguranță stricte pentru a proteja populația.

Se pare că belgienii vor avea voie să viziteze maxim cinci persoane, în afara celor din familie, începând de miercuri, relatează BBC. Practic, numărul de persoane pe care un belgian îl poate vizita, într-o săptămână, scade de la 15 la 5.

China a raportat cel mai mare număr de cazuri noi

China a înregistrat ,luni, 61 de cazuri noi de coronavirus – cea mai mare cifră zilnică din aprilie, relatează AFP, propulsată de grupuri din trei regiuni separate care au stârnit fricile unui nou val.

Cea mai mare parte, adică 57 de cazuri interne noi au fost găsite în extremitatea nord-vestică a regiunii Xinjiang, potrivit Comisiei Naționale pentru Sănătate, unde la mijlocul lunii iulie a izbucnit brusc un focar.

14 cazuri interne au fost înregistrate în provincia de nord-est Liaoning. Alte două cazuri locale au fost găsite în provincia vecină Jilin, lângă granița cu Coreea de Nord. Totodată, autoritățile spun că ultimele patru infecții confirmate luni au fost importate din străinătate.

Acesta este cel mai mare număr zilnic de cazuri noi cu coronavirus din 14 aprilie, când au fost înregistrate 89 de infecții, majoritatea importate.

Autoritățile chineze au desfășurat teste în masă pentru sute de mii de oameni din orașul port Dalian.

Sursa foto: Profimedia

Statul australian Victoria înregistrează 537 de cazuri noi

Statul australian Victoria a înregistrat duminică 537 de cazuri noi de coronavirus, marcând cea mai grea zi a națiunii de până acum, a declarat luni premierul Victoria Daniel Andrews.

Victoria a înregistrat, duminică, șase victime, ridicând numărul total al deceselor la 77.

Brazilia depășește 2,4 milioane cazuri de Covid-19

Ministerul Sănătății din Brazilia a raportat 24.578 de cazuri noi cu Covid-19, ducând numărul totalul al țării la 2.419.091. Totodată, autoritățile anunță 555 decese noi cauzate de virus, numărul total fiind de 87.004, scrie CNN.

Duminică, s-au împlinit 5 luni de când Brazilia a raportat primul caz de coronavirus.

Germania are 340 de cazuri noi

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 340 până la 205.609, au arătat luni datele de la Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase.

Numărul deceselor a rămas neschimbati – 9.118.

Noua Zeelandă raportează zero cazuri noi pentru a treia zi consecutivă

Noua Zeelandă a raportat încă o zi fără cazuri noi de Covid-19 – a treia zi la rând. Toate cele 21 de cazuri active de virus din țară au fost diagnosticate la călătorii care s-au întors în țară. Aceștia  sunt în carantină în unități de izolare administrate de guvern.

Noua Zeelandă a înregistrat 1.206 de cazuri cu infecția Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei și cu 22 de decese.