• Angela Merkel discută azi cu liderii regionali din Germania despre un posibil lockdown național.
  • Melbourne, Australia, redeschide restaurantele, hotelurile și magazinele după un lockdown strict de 4 luni.
  • Justin Trudeau, Prim-ministru al Canadei, a spus că urmează o „iarnă grea”, iar COVID-19 va cauza și mai multe tragedii.

Coronavirus în lume: 44.251.951 de îmbolnăviri la nivel global

Conform Worldometers, sunt 44.251.951 de îmbolnăviri cu COVID-19, la nivel global.

Sunt 1.171.476 de decese în lume, iar 32.446.956 s-au vindecat.

Yemen: Cercetătorii numără mormintele victimelor de COVID cu ajutorul imaginilor din satelit

Cercetătorii folosesc tehnologie care oferă imagini de înaltă rezoluție, relatează Reuters.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Astfel au reușit să identifice 2.100 decese în plus față de numerele raportate pentru perioada aprilie – septembrie 2020.

Francesco Checchi, liderul studiului, a declarat că: „Estimând numărul de decese în plus față de numerele oficiale vom putea estima un număr total real al numărului de morți din Yemen”.

Germania: Posibil lockdown național din cauza numărului mare de îmbolnăviri

Angela Merkel va discuta azi cu liderii regionali din Germania pentru a stabili un posibil lockdown național, relatează The Guardian.

Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut foarte mult, ajungându-se la recorduri pentru Germania, în ultimele două săptămâni. Totuși, conform Euronews, numărul de cazuri rămâne mic în comparație cu alte țări europene.

Noile restricții ar însemna închiderea restaurantelor, limitarea adunărilor publice și private, în timp ce magazinele, școlile, grădinițele și creșele să rămână deschise.

Melbourne, Australia: Magazinele, restaurantele și hotelurile se redeschid după un lockdown de 4 luni

În Melbourne, Australia, restaurantele, hotelurile și magazinele de redeschid azi, 28 octombrie, după un lockdown de 4patru luni, relatează The Guardian.

Capitala statului federal Victoria, Melbourne, a fost epicentrul infecțiilor cu coronavirus. Doar prin lockdown-ul strict au reușit să pună capăt unui al doilea val de îmbolnăviri.

În ultimele 24 de ore au avut doar două cazuri noi și două decese noi.

Emmanuel Macron va avea o conferință în această seară despre un posibil lockdown național

După ultimele întâlniri pe tema pandemiei de coronavirus, Emmanuel Macron le va vorbi francezilor în cadrul unei conferințe, relatează The Guardian.

Autoritățile din Franța analizează opțiunea unui set de reguli mai stricte și măsuri restrictive mai aspre. Macron ar putea anunța azi un lockdown național, relatează Daily Mail.

Cabinetul lui Macron nu a oferit detalii despre tema conferinței, însă, în general, acest tip de discursuri vin cu noutăți despre noi măsuri pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Justin Trudeau, Prim-ministru al Canadei, a prezis o „iarnă grea” în contextul pandemiei de coronavirus

În plus, Justin Trudeau a declarat că este o tragedie națională faptul că numărul total de decese a depășit borna de 10.000, relatează The Guardian.

„E îngrozitor. Este de-a dreptul îngrozitor. Trecem printr-o tragedie națională. Familiile au pierdut persoane dragi, au fost devastate de aceste pierderi și tragedii. Și trebuie să știm și să fim conștinți că vor mai urma și alte tragedii”, a declarat Justin Trudeau.