Coronavirus în lume/LIVE UPDATE 29 iunie. Peste 500.000 de oameni au murit. 305 de cazuri noi în Cehia, cel mai mare număr zilnic

Sursă foto: Profimedia
  • Numărul cazurilor de Covid-19 a depășit duminică un total de 10 milioane, din care peste 500.000 de oameni au murit.
  • China a impus noi măsuri de restricție în apropiere de Beijing.
  • La nivel global, cea mai dificilă situație se înregistrează în SUA.

Numărul cazurilor de Covid-19 a depășit duminică un total de 10 milioane, din care peste 500.000 de oameni au murit.

UPDATE 12:12 Epidemiologul şef de la Casa Albă consideră că vaccinul anti-covid nu va ajuta la dobândirea imunităţii de grup

Un vaccin pentru Covid-19 ar putea fi eficient în proporţie de 70-75%. Dr. Anthony Fauci consideră că SUA nu va dobândi imunitate de grup în urma vaccinului. „Este puţin probabil ca SUA să atingă niveluri suficiente de imunitate pentru a opri epidemia”.Trei vaccinuri pentru coronavirus sunt în faza testelor clinice. Cu suportul guvernului american, ele vor fi studiate la scară largă în următoarele trei luni.

Sursa foto: HEPTA

UPDATE 10:02 Cehia a raportat 305 de cazuri noi

Cehia a raportat 305 noi infecții cu coronavirus, cel mai mare număr zilnic din 3 aprilie, a anunțat luni ministerul sănătății din țară

Sursa foto: Michal Kamaryt/CTK/dpa/HEPTA

UPDATE 08:41 Coreea de Sud înregistrează 42 de cazuri noi

Luni, Coreea de Sud a înregistrat 42 de cazuri noi cu coronavirus. Cel puțin 27 de cazuri recente au fost legate de o biserică Seul, potrivit Yonhap News, scrie BBC

Sursa foto: Photo: -/YNA/dpa/HEPTA

UPDATE 08:10 Topul țărilor cu cele mai multe decese cu COVID-19, potrivit raportărilor oficiale:

SUA – 125.000
Brazilia – 57.000
Marea Britanie – 44.000
Italia – 34.000
Franța – 29.000
Spania – 28.000

Franța/Sursa foto: Profimedia

UPDATE 07:13 Paradă LGBT în plină pandemie

S-au împlinit 50 de ani de la primul marș LGBT din New York – și 51 de ani de la revolta de la Stonewall care a iniţiat mişcarea modernă pentru drepturile persoanelor homosexuale.

Majoritatea evenimentelor LGBT din întreaga lume au fost anulate sau au fost mutate mediul online, însă în weekend, sute de persoane au mărșăluit pe străzile din New York, Taipei și Berlin, scrie BBC.

Sursa foto: Profimedia

UPDATE 07:10 În Melbourne s-au înregistrat 75 de cazuri noi

Autoritățile nu exclud varianta impunerii unor noi măsuri de restricții. Responsabilii merg din ușă în ușă în 10 suburbii din Melbourne pentru a testa oamenii de coronavirus.

„Cred că situația se va înrăutăți înainte de a se îmbunătăți”, a declarat responsabilul sanitar din statul VictoriaBrett Sutton .

Australia a avut peste 7.500 de cazuri de coronavirus în total și 104 decese.

Sursa foto: (AAP Image/Daniel Pockett) HEPTA

UPDATE 07:01 Cel mai mic număr de decese în New York din 15 martie

New York a fost partea cea mai lovită din SUA – de la începutul pandemiei a înregistrat peste 30.000 de decese Covid-19, potrivit datelor Universității Johns Hopkins, de două ori mai mult decât oricare stat american.

Duminică, guvernatorul Andrew Cuomo a spus că doar cinci persoane infectate cu noul virus au murit, acesta fiind cel mai mic număr înregistrat zilnic din 15 martie.

Sursa foto: Dan Herrick/ZUMA Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

UPDATE 06:35 China a decis să izoleze 400.000 de locuitori după apariția unor noi cazuri de coronavirus

De frica unui al doilea val, China a impus noi măsuri stricte de carantină în apropiere de Beinjing, după o mică creștere a cazurilor noi de coronavirus, scrie BBC.

Măsurile de restricție au intrat în vigoare în provincia Hebei din nordul Chinei.

Doar unii muncitori au voie să părăsească locuințele, iar cumpărăturile se pot face o dată pe zi, de un singur membru al familiei.

UPDATE 06:20 Numărul de cazuri noi, zilnice, este în creștere în peste 30 de state americane

La nivel global, cea mai dificilă situație se înregistrează în SUA, unde numărul cazurilor crește alarmant în state din sud și din vest, în condițiile în care CDC, autoritatea americană de control al bolilor infecțioase, arată că numărul real al cazurilor de Covid-19 poate fi și de 10 ori mai mare decât cele detectate la testare. 

Sursă foto: AP, Mediafax Foto